LimburgActueel.beO-parade verwondert met lokaal en internationaal talent

Door Redactie - 10 april 2017 - 3600 - Toerisme

De O-parade, een creatieve kijk- en luisterstoet tijdens het jaarlijkse 1-meifeest in Genk, belooft ook dit jaar weer spektakel. Met onder andere reuzegrote speelgoedstukken en vliegende vissen pakt de stad het opnieuw groots aan. Aariana Vivas Yepez uit Genk draagt het kroontje van Meikoningin. Met naast de O-parade de jaarmarkt, de kermis en het vuurwerk wordt 1 mei ook dit jaar weer een hoogtepunt op de kalender.

O-parade verwondert met lokaal en internationaal talent
Foto: stad GenkHet 1-meifeest in Genk is een begrip in Limburg en daarbuiten en lokt elk jaar vele tienduizenden bezoekers. Naast de bekende O-parade, een spectaculaire kijk- en luisterstoet met straattheater en creatieve installaties, kunnen bezoekers zich verwachten aan een jaarmarkt, een kermis, vuurwerk en meer.

Twee grotere acts springen tijdens de O-parade in het oog. Beide zijn van de Franse theatergroep Planète Vapeur. De Speelgoedparade is misschien wel de opvallendste. "Een gigantische pop, speelgoedsoldaatjes, robots en ballonnen metershoog in de lucht: dat is wat je van deze act mag verwachten", vertelt schepen Lotte Trippaers. Ook hun grappige kogelvissen beloven indruk te maken. "Twee reusachtige vissen zweven door de lucht en tussen het publiek: behoorlijk imposant."

Pink Gummy World
Ook aan Genkse inbreng geen gebrek. "Naast internationale kleppers vinden we het ook belangrijk dat lokaal talent zijn steentje kan bijdragen", aldus Trippaers. "Zo zal de Genkse ballonnenkunstenares Sofie Vandewyer opnieuw deelnemen, net als straattheatergroep De Ghesellen, ook uit Genk." De Genkse wagenbouwers gaven zeven praalwagens een nieuw jasje. "Elke wagen wordt tot leven gebracht in een ander thema. Vooral de Pink Gummy World-wagen zal de aandacht trekken", zegt de schepen.

Elysium: Trumpets & Bells
Het startschot van 1 mei wordt dit jaar twee dagen eerder gegeven. Zaterdagavond 29 april vindt op het plein voor de Sint-Martinuskerk een bijzondere show plaats: 'Elysium. Trumpets & Bells'. Elysium is een samenwerking tussen trompettisten van de Genkse Academie, de stadsbeiaardiers en Genkse dansers. Een totaalspektakel met licht en geluid, in een choreografie van Véronique Lenaers van de gelijknamige balletschool.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139