LimburgActueel.bePatro Eisden wint Limburgse derby

Door Rony Maes - 10 april 2017 - 3630 - Sport

Sporting Hasselt heeft in de Limburgse derby bij Patro Eisden een unieke kans laten liggen voor het sportief behoud in eerste Amateurliga. Ondanks een karrevracht kansen was het aan de rust tegen tien Patro spelers 1-1. Toen de Hasselaren na rust zelf met tien vielen na een onterechte tweede gele kaart voor Matland slaagde Odutayo er zelfs nog in om de Maasmechelaars aan de 2-1 overwinning te helpen.

Patro Eisden wint Limburgse derby
Foto: Patro Maasmechelen

Slechts een 500 toeschouwers volgden zaterdagavond de derby Patro Eisden - Sporting Hasselt in Eerste Amateur afdeling. Trainer Boffin had geen selectieproblemen. Johan Houben kon bij Hasselt niet rekenen op de geschorsten Carratta, Di Lallo en Vandermeeren.

De bezoekers begonnen wervelend aan de wedstrijd en nadat Jarju eerst de paal trof vanop 25 meter, ging Mbarka even nadien voorbij de Patro defensie, maar hij vergat af te werken. In de 13de minuut kwam de beloning dan toch. Onder grote druk beging Sarkic op een kopbal van Jarju handsspel en scheidsrechter Crul aarzelde niet. Rood voor Sarkic en strafschop voor Hasselt. Sidibe zette om (0-1). Sporting bleef ook nadien de kansen opstapelen maar een vrije trap van Matland en open kansen voor Sidibe en Tekers werden niet benut.

Ondermaatse afwerking
Tot ieders verrassing stond het na 35 minuten toch 1-1 toen uitblinker Ella Ella Odutayo bereikte die iets te gemakkelijk de Hasseltse defensie in de luren mocht leggen. Voor rust kregen Jarju en Sidibe nog kansen voor een voorsprong voor rust, maar ook nu was de afwerking ondermaats.

Door de defensie wandelen
De tweede helft startten de bezoekers opnieuw met een mogelijkheid voor Sidibe, maar nu schoot hij op de doelman. Op het uur kantelde de wedstrijd de wedstrijd toen Matland een onterechte tweede gele kaart kreeg na een duel met de snelle Ella. In de 67ste minuut viel de beslissing, toen Odutoya opnieuw door de Hasseltse defensie mocht wandelen en zijn tweede van de avond scoorde (2-1). Even later had hij zijn derde van de avond moeten scoren, maar nu kopte hij een open kans naast.

Extra sportieve toestanden
In een rommelig slot kon Sporting Hasselt Demirci niet meer bedreigen. In een ruime blessuretijd was er nog rood voor Cosse van Eisden. Door de overwinning is Patro Eisden nu gered. Sporting Hasselt moet nog afwachten en vooral best zijn volgende wedstrijd op zaterdag 22 april tegen Oosterzonen winnen, wil het niet afhankelijk worden van extra sportieve toestanden. Patro Eisden trekt dan naar Deinze.

Ander Limburgs voetbalnieuws
In Play-Off 2 won KRC Genk in Roeselare met 0-1. Standard-STVV eindigde op 2-2 na een laat doelpunt van Gerkens. STVV speelt zaterdag om 20u30 tegen Lierse en in poule B trekt KRC Genk zondag om 20u00 naar Kortrijk. Eerst is er donderdag om 21u05 de Europabekerwedstrijd in Celta De Vigo.

In de Play-Off 3 speelde Lommel 0-0 gelijk in Tubeke. Voor Lommel United volgen nu twee belangrijke thuiswedstrijden tegen Tubeke op paasmaandag om 20u00 en op vrijdag 21 april om 20u30 Cercle Brugge.

In tweede Amateurafdeling B verloor leider THES onverwacht van de laatste in de stand. Tegen Woluwe-Zaventem werd het 0-1. Door de tweede nederlaag op rij zie THES een 4 punten voorsprong omgebogen in een twee punten achterstand op Berchem. Ook Bocholt verloor met 0-1 van Londerzeel. Hades won de derby van Spouwen Mopertingen met 4-0. Na het Paasweekend krijgen we op zondag 23 april Spouwen Mopertingen-Wijgmaal, Londerzeel-THES, Rupel Boom-Hades en Zwarte Leeuw-Bocholt.

In de derde Amateurafdeling B was er winst voor Wellen (7-0 tegen RC Mechelen), Leopoldsburg (3-0 tegen Nijlen) en Helson (1-2 bij Diegem). Pelt speelde 1-1 in Sterrebeek. Op 23 april zijn er Helson-Sterrebeek, Diest-Wellen, Pelt-City Pirates en Houtvenne-Leopoldsburg.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139