LimburgActueel.beGevierd als geen ander: Herman van Veen beklimt Limburgse podia

Door Dominique Vreven - 07 april 2017 - 3630 - Cultuur

Herman van Veen toert opnieuw doorheen Vlaanderen met een totaal nieuwe show boordevol fijnzinnige verhalen, humor , zang en muziek. Op 8 april is hij in Maaseik te gast en op 18 en 19 april in het cultuurcentrum van Hasselt. Van 2 mei tot 2 juni kan je exclusief zijn beeldend werk bewonderen in de expositieruimte Box in het cultuurcentrum van Maasmechelen. Lees er alvast meer over bij LimburgActueel.

Gevierd als geen ander: Herman van Veen beklimt Limburgse podia
Foto: P.RasIn zijn nieuwe show zingt, vertelt, danst, speelt en luistert Van Veen volgens de Standaard alsof hij morgen geen 72 maar 52 wordt. Van zijn hand verschenen tot op heden 183 cd’s, 26 dvd’s en een tachtigtal boeken. Herman zet zich al meer dan vijftig jaar actief in voor de rechten van het kind en is jarenlang goodwill-ambassadeur voor Unicef.

Overal staande ovaties
Schijnbaar moeiteloos zingt Herman van Veen zijn repertoire in vijf talen. In 1966 beklom hij voor het eerst het podium en sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse duivelskunstenaar. L’Olympia Parijs, Carré Amsterdam, Konzerthaus Wenen, Friedrichstadtpalast Berlijn of Carnegie Hall New York... overal krijgt hij staande ovaties.

Grote rol voor licht
In 2017 doet hij opnieuw Vlaanderen aan met haltes in Maaseik (8 april) en Hasselt (18 en 19 april). Vanaf 2 mei kan je in cultuurcentrum Maasmechelen gaan kennismaken met de kunstwerken van licht en kleur door Herman van Veen. Hij maakt overwegend abstracte en monochrome werken met slechts af en toe een figuratief accent. Vooral licht, of het ontbreken ervan, speelt bij hem een grote rol.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139