LimburgActueel.beLummen treedt hard op tegen hardnekkige sluikstorters

Door Redactie - 07 april 2017 - 3560 - Samenleving

Sluikstorten blijkt vandaag nog steeds één van de meest vastgestelde milieuovertredingen te zijn in Vlaanderen. Vandaar dat sensibilisering nodig blijft. In het kader van de zwerfvuilactie, georganiseerd door Limburg.net in samenwerking met de Limburgse steden en gemeenten, hebben de Lummense verenigingen de handen uit de mouwen gestoken voor een propere en mooie omgeving. Tegelijkertijd wordt ook sterk ingezet op het aanpakken van de hardnekkige overtreders.

Lummen treedt hard op tegen hardnekkige sluikstorters
Foto: PixabayElk sluikstort wordt in samenspraak met de lokale politie onderzocht op sporen van de dader. En sinds begin 2017 deelt de Lummense GAS-ambtenaar strenge straffen uit aan overtreders die gepakt worden: zij dienen samen met de opruimkosten ook een boete te betalen van 200 euro. En bij herhaling zal de overtreder nog dieper in zijn geldbuidel mogen tasten om een bedrag van 350 euro op te hoesten.

Ondanks het harde werk van 300 vrijwilligers tijdens het weekend van 18 en 19 maart om van onze gemeente weer een propere plek te maken, werd er op maandag 20 maart opnieuw een overtreder op heterdaad betrapt met onze mobiele camera. De betrokkene vond het nodig om een plastic flesje uit het raam van de wagen te gooien, midden op een pas opgeruimde berm in de Bremstraat. De betrokkene wacht een fikse boete. Je merkt het: de gemeente Lummen zal hard blijven optreden tegen sluikstorters!


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139