LimburgActueel.beGroep Royer neemt Verhoeven Pallets over

Door Redactie - 06 april 2017 - 3920 - Economie

Recent heeft Royer, een groep bedrijven rond de ondernemer Herman Wellens, de palletproducent Verhoeven Pallets en Recycling uit Lommel overgenomen. De groep Royer had reeds vier productievestingen (waarvan één in Sint-Truiden) en daar komt nu dus een vijfde bij. Naast de productie van houten verpakkingen is de groep eveneens actief in de online verkoop van tuinhout via de webshop www.gardibo.com.

Groep Royer neemt Verhoeven Pallets over
Foto: archiefbeeldVerhoeven Pallets en recycling is vooral actief in nichemarkten zoals metaal, voeding, meststoffen, ... Maar het bedrijf heeft ook een divisie voor tweedehandspallets, al is dat een nieuwe markt voor de groep. De vorige aandeelhouders, Peter en Bart Verhoeven blijven aan boord en stappen mee in het groeiverhaal.

“Hun ervaring en technische kennis aan boord houden was een voorwaarde voor de deal”, aldus CEO Herman Wellens. “Bovendien beschikt Verhoeven over een erg gespecialiseerd machinepark wat een verrijking is voor onze groep. De klik was er meteen. Verhoeven deelt dezelfde waarden als Royer en heeft dezelfde visie over hoe een modern palettenbedrijf gerund moet worden."

Door de overname stijgt de omzet van de groep naar 23 miljoen euro. Met zo’n 12 automatische palletlijnen wordt ze één van de grotere spelers in de Benelux.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139