LimburgActueel.beGenkenaren gaan in dialoog over mobiliteit in de toekomst

Door Redactie - 06 april 2017 - 3600 - Samenleving

Afgelopen maandag 3 april vond de eerste editie van het Genks café plaats in de Genkse bibliotheek. De bedoeling is om buurtbewoners samen te brengen om hun stem te laten horen over een bepaald thema. Voor deze eerste editie konden de aanwezigen in dialoog gaan over het thema: mobiliteit. Tijdens deze avond waren er maar liefst drie experten uitgenodigd. Schepen Michael Dhoore stond stil bij de verwezenlijkingen en uitdagingen voor het lokale bestuur. “Genk was immers een van de eerste steden met een mobiliteitsplan (1999). Momenteel maken de E-bike en het G-net Genk tot rasterstad.

Genkenaren gaan in dialoog over mobiliteit in de toekomst
Foto's: wijkwerking stad Genk"Toch moet er blijvend worden nagedacht over verplaatsingen in de toekomst", stelt Dhoore. "Genk werkt hiervoor alvast samen met Tomorrowlab, om scenario’s te maken over hoe de retail er mogelijk in de toekomst kan gaan uitzien.”"

Als tweede spreker wierp Vlaams Parlementslid Lode Ceyssens een blik op de toekomst van Limburg. “"Voor een efficiënt openbaar vervoer in Limburg heb je een versterkt treinnetwerk nodig als ruggengraat, in combinatie met nieuwe vervoersmogelijkheden zoals de tramlijn die met lijn 2 Genk met Hasselt en Maasmechelen zal verbinden", aldus Ceyssens. "Verder moet er extra aandacht komen voor cruciale knooppunten. Op deze manier zorg je voor verdere noodzakelijke de uitbouw van Limburg, zowel naar Brussel en Antwerpen, maar moeten ook durven inzetten op verbindingen over landsgrenzen heen."

Tenslotte kreeg Verkeersdeskundige Willy Miermans het woord. "Veranderingen moeten de kwaliteit verhogen, maar in een wereld die steeds drastisch veranderd is het in de eerste plaats belangrijk dat ons denken steeds mee evolueert."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139