LimburgActueel.beLRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-pionier

Door Redactie - 06 april 2017 - 0000 - Economie

Fietsleasing is in opmars. Steeds meer bedrijven zetten in op duurzame mobiliteit en stellen fietsen op een fiscaalvriendelijke manier ter beschikking van hun medewerkers. Team Cyclis is als leasemaatschappij voor fietsen in volle expansie. De Limburgse investeringsmaatschappij LRM, die eerder al een KlimOp-lening verstrekte van 75 000 euro, zorgt nu met een investering van 250 000 EUR voor extra jus om de groei van deze fietsleasings-pionier te ondersteunen.

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-pionier
Foto: PixabayHet segment van de E-bikes is het snelst groeiende segment in de fietsindustrie. Deze high-end fietsen zorgen ervoor dat een verplaatsing met de fiets meer en meer een alternatief kan zijn voor een verplaatsing met de wagen. E-bikes laten toe om vlot en niet gehinderd door files op de bestemming te geraken zonder helemaal bezweet te zijn. Nochtans zijn dit soort fietsen vrij duur.

Salarisfiets
Team Cyclis speelt hier op in door fietsen op een fiscaalvriendelijke manier tegen een maandelijkse vergoeding ter beschikking te stellen. Werknemers van bedrijven kunnen op die manier tot 50 procent besparen ten opzichte van de gewone aankoop van een fiets. Naast elektrische fietsen biedt Team Cyclis ook gewone stadsfietsen, racefietsen, mountainbikes, … aan. Op het einde van het leasingcontract heeft de werknemer/werkgever de optie om de fiets over te kopen aan de restwaarde.

Bedrijven die hun mobiliteit wensen te vergroenen, geven werknemers steeds vaker de keuze om een deel van hun mobiliteitsbudget te gebruiken voor het leasen van een bedrijfsfiets. Bedrijven nemen fietsleasing ook almaar vaker op als onderdeel in een cafetariaplan of het maakt deel uit van de variabele verloning.

“Als je weet dat er in België ongeveer 800.000 salariswagens zijn, waarvan er een groot aantal staan aan te schuiven in de file, dan weet je dat er veel potentieel is voor de salarisfiets", stelt CEO Joep Kempen. "Dat deze vorm van leasing fiscaalvriendelijk is voor zowel werknemers als voor de bedrijven, zorgt ervoor dat fietsleasing nu echt aan het doorbreken is.”

Waardig onderdeel in mobiliteitspuzzel
“Team Cyclis heeft sinds zijn oprichting in een relatief korte periode een aanzienlijke leasing-portefeuille kunnen samenstellen", licht CEO LRM Stijn Bijnens de investering toe. "Waar Team Cyclis een jaar geleden zo’n 175 fietsen onder contract had, is dat aantal ondertussen opgelopen tot bijna 700. Al deze fietsen moet gefinancierd en verzekerd worden. Wij zorgen voor extra jus, omdat fietsleasing een plaats verdient in de mobiliteitspuzzel. Ook wij geloven sterk in het nut en de noodzaak van een duurzamere mobiliteit.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139