LimburgActueel.beBeleef Bree 'anders' tijdens de eerste City Run

Door Redactie - 05 april 2017 - 3960 - Sport

Op paasmaandag 17 april wordt Bree centrum overdag gevuld met een gezellige vlooi- en boekenmarkt. ‘s Avonds wordt de openingsdag van het toeristische seizoen afgesloten met een knallende City Run. De sportievelingen vertrekken omstreeks 17u00 aan de sporthal voor een verrassende route door Bree centrum. Hierbij zijn er verschillende gebouwen die hun deuren openstellen en waar je als loper door rent, zelfs een verdieping omhoog en terug mag joggen. Op verschillende plekken heeft de organisatie verrassende sfeermakers in petto...

Beleef Bree 'anders' tijdens de eerste City Run
Foto: PixabayAltijd al eens door ons prachtige Stadhuis willen crossen of een spurtje willen trekken door het gangpad van de kerk? Deze unieke gebouwen zullen loopklaar gemaakt worden op 17 april. Verder verklappen we ook al dat de oude site van TISM op de route ligt, en dat de Breughelzaal –inclusief gratis concert- meedoet. Op het Vrijthof loop je voor de gelegenheid zelfs door een tijdelijk bos! Hier strijkt tijdens het ganse paasweekend namelijk de bijzondere installatie ‘Bois de l’herbe’ van het nomadisch collectief Diepmassief neer.

“We hebben in de omgeving heel wat loopevenementen, maar het is de eerste keer dat we zoveel nadruk op de beleving in de stad leggen,” licht schepen Michel Theunissen toe. “Ik ben dan ook verheugd dat we maar liefst een 15tal gebouweigenaars voor deze eerste editie hebben kunnen mobiliseren om hun deuren te openen voor de City Run. Ze maakten hun gebouw niet alleen veilig en toegankelijk voor onze lopers, er worden ook heel wat extraatjes onderweg voorzien.”

Leuk om weten: de supporters die je meebrengt hoeven niets van deze belevingen te missen, zij kunnen tijdens de run meegenieten van een live stream met actiebeelden van op de route op een groot scherm aan de start- en finishplek in de sporthal. Speciaal voor kinderen is er gratis kinderopvang met animatie voorzien in de oude hal. "Na de loop kaarten we gezellig na op een after-party voor iedereen in de sporthal."

Voorinschrijven als groep of individu voor 5km of 7,5km kan nog tot 16 april. De daginschrijvingen starten om 15u30 op 17 april. Elke voorinschrijver krijgt een gepersonaliseerd rugnummer en lekkere tas soep. Bovendien krijgen de 250 eerste inschrijvers een gratis goodiebag met T-shirt en leuke aandenkens.

Praktisch
Start om 17u00
Finish, douche en kleedkamer: sporthal Olympia
Parking: Sportlaan, zwembad De Sprink, Carrefour
Gratis kinderopvang (3+): sporthal Olympia, 16u30-19u
Meer info en groepsinschrijvingen: http://sport.bree.be/cityrun
Voorinschrijvingen: https://bree.kwandoo.com
5km: 5 EUR 7,5km: 6 EUR


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139