LimburgActueel.beInitia Hasselt knokt zich opnieuw in de race

Door Rony Maes - 04 april 2017 - 3500 - Sport

Uitzonderlijk op een zondag ging Hubo Initia Hasselt op bezoek bij Callant Tongeren. In de derde wedstrijd van de play-offs stond er veel op het spel. Mits verlies werd het wel heel moeilijk voor Hasselt om zich nog te plaatsen voor de play-off finale. Bij winst lag de strijd weer helemaal open.

Initia Hasselt knokt zich opnieuw in de race
Foto: FotomakersHubo Initia Hasselt begon alvast gemotiveerd aan de wedstrijd. Na goed tien minuten stonden de Hasselaren 2-5 voor mede dankzij doelpunten van Robyns en Van Criekinge. Tongeren was te slordig, terwijl Initia wel tot scoren kwam: 4-10 na 23 minuten. De ingevallen Qerimi leek een Tongerse remonte in te zetten, maar dichter dan vier doelpunten kwamen de Eburonen niet. Vossen werkte erg secuur af en legde ook de 9-14 ruststand vast.

Diezelfde Vossen - goed voor zeven doelpunten - begon ook sterk aan de tweede helft, 12-18. Een nieuwe Hasseltse tussensprint met doelpunten van Ooms, Roelants en Robyns zorgden voor een nagenoeg onoverbrugbare Tongerse achterstand van 15-22 na 42 minuten.

Hasselt begon vervolgens slordiger te spelen en Qerimi maakte hier gretig gebruik van: 21-24 na 49 minuten. Hubo Initia Hasselt vond dan terug de juiste versnelling en kon mede dankzij een goede Vonckx in doel opnieuw uitlopen. Eindstand: 23-30 en opnieuw een spannende strijd om de finale. Bocholt won van Visé met 27-24 en is hierdoor bijna zeker van een finaleplaats voor de titel. Hasselt tankte ondertussen vertrouwen voor de wedstrijd van zaterdag tegen Visé.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139