Het is vandaag Maandag, 1 Mei 2017

Initia Hasselt knokt zich opnieuw in de race

Uitzonderlijk op een zondag ging Hubo Initia Hasselt op bezoek bij Callant Tongeren. In de derde wedstrijd van de play-offs stond er veel op het spel. Mits verlies werd het wel heel moeilijk voor Hasselt om zich nog te plaatsen voor de play-off finale. Bij winst lag de strijd weer helemaal open.

Initia Hasselt knokt zich opnieuw in de race
Foto: Fotomakers

Hubo Initia Hasselt begon alvast gemotiveerd aan de wedstrijd. Na goed tien minuten stonden de Hasselaren 2-5 voor mede dankzij doelpunten van Robyns en Van Criekinge. Tongeren was te slordig, terwijl Initia wel tot scoren kwam: 4-10 na 23 minuten. De ingevallen Qerimi leek een Tongerse remonte in te zetten, maar dichter dan vier doelpunten kwamen de Eburonen niet. Vossen werkte erg secuur af en legde ook de 9-14 ruststand vast.

Diezelfde Vossen - goed voor zeven doelpunten - begon ook sterk aan de tweede helft, 12-18. Een nieuwe Hasseltse tussensprint met doelpunten van Ooms, Roelants en Robyns zorgden voor een nagenoeg onoverbrugbare Tongerse achterstand van 15-22 na 42 minuten.

Hasselt begon vervolgens slordiger te spelen en Qerimi maakte hier gretig gebruik van: 21-24 na 49 minuten. Hubo Initia Hasselt vond dan terug de juiste versnelling en kon mede dankzij een goede Vonckx in doel opnieuw uitlopen. Eindstand: 23-30 en opnieuw een spannende strijd om de finale. Bocholt won van Visé met 27-24 en is hierdoor bijna zeker van een finaleplaats voor de titel. Hasselt tankte ondertussen vertrouwen voor de wedstrijd van zaterdag tegen Visé.