LimburgActueel.beNicola Philippaerts past voor wereldbeker en wint Grand Prix of Omaha

Door Redactie - 04 april 2017 - 3670 - Sport

Nicola Philippaerts en Harley v/d Bisschop hebben afgelopen nacht de Grand Prix of Omaha gewonnen. In een barrage met vier hield Philippaerts de Italiaan Lorenzo de Luca (Limestone Grey) en de Duitser Ludger Beerbaum (Chiara) af. Na de ontgoocheling van zaterdag verlaat Nicola Philippaerts Omaha met opgeheven hoofd.

Nicola Philippaerts past voor wereldbeker en wint Grand Prix of Omaha
Foto: philippaerts/sportscommunicationNa een goede start tijdens de openingsdag van de Longines FEI World Cup in Omaha, Nebraska, stond Nicola Philippaerts op de 11e plaats. Vrijdagavond ging het minder vlot en liet de Belgische combinatie drie balken uit de lepels vallen. Harley v/d Bisschop nam voor het eerst deel aan het groot kampioenschap en leek onder de indruk van de omstandigheden, waarop Nicola Philippaerts een moedige beslissing nam en besloot om de druk weg te nemen. In plaats van de super finale op zondag te rijden, namen Nicola Philippaerts en Harley v/d Bisschop deel aan de Grand Prix of Omaha. Gewoon lekker rijden. Met succes want Nicola Philippaerts en Harley gingen met de zege aan de haal.

“Harley deed het uitstekend vandaag en deze zege spoelt de ontgoocheling van gisteren toch wel een beetje door. Het blijft jammer van de mindere prestatie op vrijdag maar Omaha verlaten met winst in de Grand Prix smaakt ook zoet. Deze week vlieg ik naar Mexico waar ik met Chilly Willie deelneem aan de eerste manche van de Longines Global Champions Tour. Harley keert terug naar België en is toe aan wat rust. Eind deze maand wachten de wedstrijden in Antwerpen en Lummen”, aldus Nicola Philippaerts.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139