LimburgActueel.be890.000 euro voor 12 energiebesparende dossiers in Limburgse scholen

Door Redactie - 04 april 2017 - 0000 - Actueel

Vlaams ministerHilde Crevits investeert ruim 890.000 euro in 12 energiebesparende dossiers in scholen in het basis- en secundair onderwijs te Limburg. De dossiers zorgen voor bijna 266 ton minder CO2-uitstoot per jaar. Ze passen in de klimaatacties binnen onderwijs. In totaal investeert onderwijs 54 miljoen euro in klimaatregelen. Lees er vandaag meer over bij LimburgActueel.

890.000 euro voor 12 energiebesparende dossiers in Limburgse scholen
Foto: PixabayVlaams minister Crevits investeert bijna 890.000 euro uit het Vlaams Klimaatfonds aan 12 energiebesparende dossiers in Limburg. Het gaat om de isolatie van muren, daken en vloeren, of de plaatsing van hoogrendementsglas in vrij gesubsidieerde basis en secundaire scholen. Door minder energie te verbruiken, daalt ook de CO²-uitstoot.

"Het onderwijs heeft met zijn uitgebreid gebouwenpatrimonium een groot potentieel om energie te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen. Ondanks de enorme inhaalbeweging in scholenbouw, zijn er nog steeds veel oude schoolgebouwen die veel energie verbruiken", weet Crevits. "Met bijna 1 miljoen euro investeringen in Limburg kunnen we de CO²-uitstoot doen dalen met bijna 266 ton per jaar, wat gelijk is aan de uitstoot van zo'n 319.200 km met de vrachtwagen. Een win-win situatie dus."

Het gaat meer bepaald om de Vrije Basisschool De Schakel in Houthalen-Helchteren, Campus De Helix in Maasmechelen, Vrije Kleuterschool Wiebel-Woud in Tessenderlo, de Vrije Lagere School De Speling in Lommel, de Vrije Basisschool in Kermt en Genk, het Onze-Lieve-Vrouwlyceum in Genk, de Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs De Regenboog in Tessenderlo, de Vrije Lagere School De Robbert in Hamont-Achel, de Sint-Martinusscholen in Herk-de-Stad, de Vrije Basisschool De Griffel in Maasmechelen en Vrije Basisschool 't Zonnetje in Sint-Truiden.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139