LimburgActueel.beSporting Hasselt onderuit tegen Beerschot Wilrijk

Door Rony Maes - 03 april 2017 - 3500 - Sport

Sporting Hasselt heeft zaterdag een derde nederlaag op rij moeten incasseren. Nu was leider Beerschot Wilrijk, dat al na twee minuten met tien viel, te sterk voor de hoofdstedelingen. Na de 0-2 eindstand spraken we met Ridwane Mbarki van Sporting Hasselt en Alexander Maes van Beerschot Wilrijk. Lees hier tevens het volledige wedstrijdverslag en méér Limburgs voetbalnieuws.

Sporting Hasselt onderuit tegen Beerschot Wilrijk
Foto: Beerschot Wilrijk

De wedstrijd in de eerste Amateur Afdeling werd gespeeld voor meer dan 1.500 toeschouwers. Bij Hasselt kon trainer Houben niet rekenen op de geschorste Sidibe. Bij de bezoekers ontbraken o.m. Davy De Beule en Kenny Thompson.

Ontbrekend talent
Beerschot Wilrijk verloren al na twee minuten Swinkels, die terecht rood kreeg na fout op de doorgebroken Saglam. Even later lag het spel tien minuten stil door een stroompanne. Nadien probeerde Hasselt zijn numeriek overwicht wel te valoriseren, maar het werd pijnlijk duidelijk dat bij de thuisploeg het talent ontbreekt om een wedstrijd open te breken.

Waar is de tijd dat bij Sporting spelers rondliepen van het type Stijn Mellemans of Bjorn Ruytinx, zaterdag beiden in de tribune, die wel een beslissing konden forceren? Di Lallo probeerde wel maar schoot vooraan te kort. Bij de bezoekers werd vooral geloerd op de tegenaanval en een goede Daniels verhinderde 0-1 voor de rust.

Magistraal schot
In de tweede helft bleef Sporting wel proberen, maar toen Maes na 70 minuten voor doel Losada bediende en deze Daniels met een magistraal schot versloeg was het duidelijk dat de wedstrijd beslist was. De 0-2 na 83 minuten van Placca na slecht uitverdedigen was gewoon de bevestiging van het technisch meesterschap van de bezoekers.

Beerschot Wilrijk blijft met tien punten voorsprong aan de leiding en is al zeker van de eerste plaats in de reguliere competitie. Hasselt staat elfde, amper drie punten boven een degradatieplaats. Patro Eisden won met een forfaitzege tegen het financieel geplaagde WS Brussel. Zaterdag is er om 20u00 de derby Patro Eisden-Sporting Hasselt.

Winst voor KRC Genk, STVV en Lommel
In Play Off 2 hebben KRC Genk en STVV hun start niet gemist. In de A Poule won STVV met 3-0 van Waasland Beveren en in de B Poule haalde KRC Genk het met 4-0 van Lokeren. Zaterdag om 20u30 speelt STVV bij Standard en Genk speelt vanaf 20u00 in Roeselare.

In Play Off 3 won Lommel met 2-1 van OHL. Corstjens was even antiheld met een owngoal, die hijzelf rechtzette. Bertjens zorgde in de tweede helft voor de 2-1. Lommel zet na zes op zes een bijna hopeloze situatie recht. Zondag speelt het om 17u00 bij Tubeke.

In de tweede Amateur afdeling B verloor THES met 1-0 bij Rupel Boom. Achtervolger Berchem komt hierdoor opnieuw terug tot 1 punt van de leider. Hades won met 1-2 bij Wijgmaal en Spouwen Mopertingen-Hoogstraten eindigde op 3-1. Bocholt behaalde een 3-3 gelijkspel bij Woluwe Zaventem. Zaterdag om 19u30 zijn er de derby Hades-Spouwen Mopertingen en THES-Woluwe Zaventem. Zondag om 15u00 is er Bocholt-Londerzeel.

In de derde Amateur afdeling B won Pelt van Diegem met 2-1. Helson - Eppegem werd 0-0 en Betekom-Wellen 3-3. Leopoldsburg verloor met 0-3 bij St. Lenaarts. Deze week raakte ook bekend dat boegbeeld en doelman Steven Frederix na het seizoen de club verlaat. Zaterdag om 19u00 is er Diegem-Helson en om 19u30 Leopoldsburg-Nijlen. Zondag om 15u00 zijn er Wellen-RC Mechelen en Sterrebeek-Pelt.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139