Het is vandaag Maandag, 1 Mei 2017

Het is weer bloesems geblazen in Zuid-Limburg!

April is traditioneel de bloesemmaand en in Haspengouw kan je opnieuw al fietsend, wandelend, met de fruitbus of vespa’s komen genieten van fantastische panorama’s, duizelingwekkende geuren en kleuren en sfeervolle bloesemterrassen en bedrijvigheid in de fruitbedrijven. Dit jaar ziet het er bovendien naar uit dat de bloesems vroeger open zullen gaan. “Ik nodig iedereen uit om te komen genieten van het Toscaanse platteland, gekruid met ons Truiens karakter", zegt schepen Hilde Vautmans.

Het is weer bloesems geblazen in Zuid-Limburg!
Foto: Pixabay

Je kan gaan kamperen temidden van de fruitboomgaarden, deelnemen aan vuurpottennocturnes, onderweg luisteren naar oude en nieuwe fruitverhalen of de mooie fiets-en wandelroutes aandoen langsheen pittoreske kapelletjes, kastelen, kerkjes en verborgen romantische plakjes.

In de B&B Casa Paja met strobalenwoning en kersengaard, wordt op geregelde tijdstippen een Haspengouws Tapasterras georganiseerd. 8eder weekend kan je aan de Honsberg in Zepperen gaan genieten van een lekker glaasje Haspengouwse wijn of een verfrissend streekbiertje, vergezeld van een lekker hapje in de mobiele wijnbar Le Bon Vivant.

Op zondag 9 april is er een Vespa bloesemrondrit met vertrek en showing op de Grote Markt van 11u30 tot 14u00 en op 1 mei is er een fiets-en autoroute met Bloesemkunst. In Terbiest is er tijdens de bloesemperiode een tijdelijk kampeerautoterrein voorzien. Hoogtepunt wordt de Bloesemzegening op zondag 23 april met een feest voor groot en klein aan de kerk van Guvelingen en de SOLV Tuinbouwschool.

Het volledige programma met meer details, vind je terug via www.toerisme-sint-truiden.be.