LimburgActueel.beHet is weer bloesems geblazen in Zuid-Limburg!

Door Dominique Vreven - 03 april 2017 - 3800 - Toerisme

April is traditioneel de bloesemmaand en in Haspengouw kan je opnieuw al fietsend, wandelend, met de fruitbus of vespa’s komen genieten van fantastische panorama’s, duizelingwekkende geuren en kleuren en sfeervolle bloesemterrassen en bedrijvigheid in de fruitbedrijven. Dit jaar ziet het er bovendien naar uit dat de bloesems vroeger open zullen gaan. “Ik nodig iedereen uit om te komen genieten van het Toscaanse platteland, gekruid met ons Truiens karakter", zegt schepen Hilde Vautmans.

Het is weer bloesems geblazen in Zuid-Limburg!
Foto: PixabayJe kan gaan kamperen temidden van de fruitboomgaarden, deelnemen aan vuurpottennocturnes, onderweg luisteren naar oude en nieuwe fruitverhalen of de mooie fiets-en wandelroutes aandoen langsheen pittoreske kapelletjes, kastelen, kerkjes en verborgen romantische plakjes.

In de B&B Casa Paja met strobalenwoning en kersengaard, wordt op geregelde tijdstippen een Haspengouws Tapasterras georganiseerd. 8eder weekend kan je aan de Honsberg in Zepperen gaan genieten van een lekker glaasje Haspengouwse wijn of een verfrissend streekbiertje, vergezeld van een lekker hapje in de mobiele wijnbar Le Bon Vivant.

Op zondag 9 april is er een Vespa bloesemrondrit met vertrek en showing op de Grote Markt van 11u30 tot 14u00 en op 1 mei is er een fiets-en autoroute met Bloesemkunst. In Terbiest is er tijdens de bloesemperiode een tijdelijk kampeerautoterrein voorzien. Hoogtepunt wordt de Bloesemzegening op zondag 23 april met een feest voor groot en klein aan de kerk van Guvelingen en de SOLV Tuinbouwschool.

Het volledige programma met meer details, vind je terug via www.toerisme-sint-truiden.be.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139