LimburgActueel.bePhilippaerts goed gestart in wereldbekerfinale

Door Redactie - 31 maart 2017 - 3670 - Sport

Nicola Philippaerts en Harley v/d Bisschop zijn goed gestart in de finale van de Longines FEI World Cup, die dit jaar in het Amerikaanse Omaha - Nebraska georganiseerd wordt. Na het jachtparcours staat de 23-jarige Limburger op de 11e plaats. Philippaerts reed de derde tijd maar kreeg 4 seconden straftijd, nadat hij een balk aantikte op de eerste hindernis van de dubbele steilsprong. Gregory Wathelet stuurde Forlap snel en foutloos rond, wat hem de vierde plaats opleverde. De zege ging naar de Amerikaan McLain Ward met HH Azur.

Philippaerts goed gestart in wereldbekerfinale
Foto: Philippaerts/Sports Communication“Harley v/d Bisschop deed wat ik van hem verwacht had”, zegt Nicola Philippaerts in een eerste reactie. “Ondanks het feit dat het zijn eerste kampioenschap is, deed hij het uitstekend. Hij was rustig en sprong heel goed, al zat een foutloze ronde er zeker is. Ik sprong misschien net iets te ver over de oxer, waardoor ik op de eerste hindernis van de dubbele steilsprong een balk aantikte."

"Na de openingsdag staan we op de 11e plaats. Het gevoel is goed, maar het kampioenschap is nog maar net begonnen. Harley zal straks foutloos moeten blijven om door te stoten naar de finaleronde van zondag.” Vannacht om 02u00 Belgische tijd, 19u00 in Omaha, wordt de tweede ronde gereden.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139