LimburgActueel.beCambio autodelen breidt uit in Genk

Door Redactie - 31 maart 2017 - 3600 - Economie

Momenteel maken in Genk een negentigtal inwoners gebruik van cambio autodelen, hetzij voor privégebruik (boodschappen, uitstapjes, familiebezoek), hetzij voor werk (dienstverplaatsingen). Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag, wordt het aanbod nu uitgebreid met een extra deelauto en een nieuwe standplaats. Lees er vandaag meer over bij LimburgActueel.

Cambio autodelen breidt uit in Genk
Foto: PixabayCambio autodelen biedt de Genkenaar een alternatief voor de eigen auto, dat niet alleen financieel voordeliger is voor wie niet al te veel kilometers aflegt (minder dan circa 10.000 km per jaar), maar je bovendien alle rompslomp uit handen neemt (geen papierwerk rond verzekeringen, geen onderhoud...). Het maakt ook je ecologische bandafdruk een heel stuk kleiner en zo de stad dus een stuk leefbaarder. Bijna 100 Genkenaren maken al gebruik van dit deelsysteem.

Op de Weg naar As
Omdat autodelen leidt tot een bewuster verplaatsingsgedrag en ook het aantal wagens in de stad helpt beperken, ondersteunt de stad dit initiatief onder andere door het ter beschikking stellen van de standplaatsen, waar de inwoners deze deelwagens kunnen ophalen.

Tot op vandaag telt cambio in Genk één ophaalpunt, aan het station, met twee deelauto's. Omdat interesse blijft toenemen, beslisten de stad en cambio nu om het aanbod uit te breiden met een derde deelwagen. Deze krijgt een plaatsje op de parking op de Weg naar As, waar een tweede ophaalpunt ingericht werd.

Alleen maar een goede zaak
"Eén deelauto vervangt tot twaalf privéwagens. Door cambio autodelen vanuit de stad te ondersteunen, verminderen we dus ook de druk op de verkeersinfrastructuur. Bovendien zorgt autodelen voor minder uitlaatgassen en minder CO2-uitstoot, maar ook voor minder investeringen in parkeerplaatsen en minder verkeersongevallen. De uitbreiding van het aantal deelwagens en standplaatsen is voor Genk dus alleen maar een goede zaak", zegt schepen Michaël Dhoore.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139