LimburgActueel.beMaasmechelen Village organiseert grootse paaszoektocht

Door Redactie - 31 maart 2017 - 3630 - Toerisme

Nog even en de zoektocht naar eitjes gaat weer van start! In Maasmechelen Village kan je straks zelfs speuren naar een gouden ei ter waarde van 500 euro. Maar ook thuis maak je eieren verstoppen extra leuk, dankzij de verrassende tips van supernanny Wendy Bosmans. En voor echte chocoladeliefhebbers zijn er dan nog de workshops van chocolatier Stephen Vandeparre.

Maasmechelen Village organiseert grootse paaszoektocht
Foto: Maasmechelen VillagePaaseieren zoeken, dat is meer dan door de tuin hollen en de buit in drie minuten veroveren. Gedragstherapeute Wendy Bosmans, vooral gekend van haar opvoedingstips in het tv-programma 'Supernanny', geeft bij LimburgActueel 5 ideeën voor extra lang zoekplezier:

1)"Goed begonnen, is half gewonnen. In plaats van snel-snel-snel eitjes te verstoppen, sta je best eerst even stil bij originele verstopplaatsen. Wat dacht je van hoog in een boom, onder een struik, in de bloempot, op de trampoline of schommel, in het tuinhuis, de brievenbus, het fietsmandje of gewoon in het kippenhok?"

2)"Werk met kleurcodes. Geef elk kind de opdracht om een andere kleur eieren te zoeken en voorzie telkens een mandje, zak of tas in dezelfde kleur. Zo kan je eenvoudige vindplaatsen voor de kleinsten combineren met uitdagendere schuilplekken voor de groteren."

3)"Nummer de eieren en stel de timer in. Bedoeling is om zo snel mogelijk, allemaal samen, de eieren op volgorde binnen te brengen. Verstop daarbij verschillende soorten eieren - hardgekookt, van chocola, zelfgemaakt met snoepjes in, fopeieren, ...

4)"Ga voor een heuse speurtocht met opdrachten of een schatkaart. Als een opdracht een geheimschrift of puzzel goed wordt opgelost, geef je de volgende aanwijzing mee."

5)"Echte durvers, die leven zich uit in een paasparcours. Geblinddoekt voor grotere kinderen, waarbij je 'warm' of 'koud' roept om de richting bij te sturen."

De kleren van de paashaas
Ook in Maasmechelen Village kunnen speurneuzen zich op Pasen (16 april) en paasmaandag (17 april) uitleven. Alleen, deze keer zoek je niet naar eieren, maar naar de kleren van de paashaas. In 8 kleine paashuisjes vind je stickers van verschillende kledingstukken, waarmee je een leuke outfit kan samenstellen voor jouw paashaas. Breng de ingevulde postkaart binnen en maak kans op een gouden ei ter waarde van 500 euro. Elke deelnemer ontvangt ook een heerlijk chocolade-ei van Neuhaus.

Zelf aan de slag
Nog meer lekkers heeft Maasmechelen Village in petto in het paasweekend van 15 en 16 april (13, 15 en 17u00): workshops van onze Belgische chocolatier Stephen Vandeparre. Na enkele leuke weetjes over chocola en het ontstaan ervan, kan je natuurlijk zelf aan de slag. Benieuwd om je eigen orangettes of studentenhaver te maken? Schrijf je dan in via www.maasmechelenvillage.com.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139