LimburgActueel.beSchachttoren be-MINE kleurt blauw

Door Redactie - 31 maart 2017 - 3580 - Samenleving

Vanaf vandaag zal de schachttoren op de be-MINE site een week lang in blauw belicht worden. Stad Beringen brengt op die manier steun aan mensen met autisme. "Wereldwijd wordt er op zondag 2 april aandacht gevraagd via de actie ‘Light it up blue’", laat schepen Thomas Vints weten. "We gaan dan met plezier in op de vraag die gesteld werd door vzw Autisme Limburg om een markant gebouw in Beringen op te lichten. Op basis van cijfergegevens weten we immers dat ongeveer 1 procent van de bevolking deze stoornis kent. Een vertaling naar Beringen betekent dat mogelijk 450 mensen."

Schachttoren be-MINE kleurt blauw
Foto: PixabaySinds 2006 vindt in Beringen tijdens de zomervakantie bovendien speelpleinwerking ‘De Snoezeltjes’ plaats, dit voor bijzondere kinderen. Vzw Autisme Limburg laat weten het stadsbestuur erkentelijk te zijn voor dit initiatief. Ook omdat deze werking haar deuren openstelt voor kinderen uit de regio. "De laatste jaren werken we hiervoor samen met vzw De Regenboog" zegt schepen Vints nog. "Een werking die de nodige expertise heeft om gedurende 5 weken lang een leuk en gevarieerd aanbod te brengen."

Zondag 2 april vinden op het Kolonel Dusartplein te Hasselt trouwens tal van activiteiten en muzikale optredens plaats. Bezoekers zullen zien dat ook de Groene Boulevard die dag blauw gekleurd is.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139