LimburgActueel.beNicola Philippaerts neemt deel aan wereldbekerfinale

Door Redactie - 30 maart 2017 - 3670 - Sport

Het beloven spannende dagen te worden voor Nicola Philippaerts en H&M Harley v/d Bisschop. Vanaf donderdag nemen ze deel aan de wereldbekerfinale, het hoogtepunt van het indoorcircuit. “Ik ben blij dat ik er opnieuw bij kan zijn”, aldus Nicola Philippaerts. “Ondanks mijn jonge leeftijd neem ik straks al voor de derde keer deel. Mijn eerste deelname in Lyon werd een afknapper. Vorig jaar eindigde ik als 13e. Dit jaar hoop ik de top 10 te halen."

Nicola Philippaerts neemt deel aan wereldbekerfinale
Foto: Philippaerts/sportscommunicationDonderdag begint het kampioenschap met het jachtparcours, de zogeheten speedproef. Op vrijdag is er één omloop met barrage. Zaterdag is het rustdag en op zondag wordt de finale gereden. Die bestaat uit twee rondes, al dan niet met een barrage.

“Mijn paard Harley v/d Bisschop begint straks aan zijn eerste kampioenschap. Hij heeft een sterk seizoen achter de rug. Donderdag moet het meteen goed zitten. Lukt dat, dan is de basis gelegd voor een mogelijk sterke prestatie en valt er toch al wat druk van je af. Wanneer je minder goed start is het op vrijdag meteen van moeten. Mijn eerste doel is de finale van zondag halen. Verder kijk ik op dit moment niet", vertelt Philippaerts.

De eindstrijd van de Longines FEI World Cup vindt dit jaar plaats in het Amerikaanse Omaha, Nebraska. “Een Amerikaans parcours verschilt danig van een Europees”, alsnog Nicola Philippaerts. “Twee jaar geleden werd de finale in Las Vegas georganiseerd. Ik was er toen niet bij maar ik weet dat de omloop toen zeer zwaar was. Harley en ik zijn er klaar voor. We kijken uit naar morgen.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139