LimburgActueel.beBebat daagt Limburgse gemeenten uit voor strijd om ecologisch speelplein

Door Redactie - 27 maart 2017 - 0000 - Samenleving

Bebat organiseert van 1 tot en met 31 mei 2017 de jaarlijkse ‘Win een speelplein voor onze gemeente’ actie. De deelnemende gemeente die de meeste gebruikte batterijen weet in te zamelen per inwoner, krijgt van Bebat een ecologisch speelplein. Bebat daagt de Limburgse gemeenten uit om samen de handen in elkaar te slaan en hun beste beentje voor te zetten ten voordele van het milieu. Zij die nog kans willen maken op een ecologisch speelplein kunnen zich nog tot en met 31 maart 2017 inschrijven!

Bebat daagt Limburgse gemeenten uit voor strijd om ecologisch speelplein
Foto: BebatDe ‘Win een speelplein voor onze gemeente’ actie van Bebat is niet aan zijn proefstuk toe en daagt dit voorjaar voor deze 5de editie de provincie Limburg uit. De inzet voor de deelnemende gemeenten is niet min: een speelplein, gemaakt uitsluitend uit recycleerbare materialen, geschonken aan de winnaar. Tussen 1 en 31 mei zullen de inwoners van Limburg dus extra hun best moeten doen om zoveel mogelijk gebruikte huishoudelijke batterijen per inwoner in te zamelen. De gebruikte batterijen kunnen terecht in één van de Bebat-inzamelpunten in de gemeente.

Iedereen evenveel kans
De gemeente die het grootste gewicht aan huishoudelijke gebruikte batterijen per inwoner inzamelt, zal binnenkort de trotste eigenaar zijn van een splinternieuw speelplein . Door het totale inzamelresultaat van de gemeente te delen door het aantal inwoners van de gemeente, maken alle gemeenten evenveel kans om het milieuvriendelijke speelplein te winnen.

Limburgse gemeentebesturen die zich nog niet hebben ingeschreven en het milieu een handje willen helpen, kunnen zich nog tot en met 31 maart 2017 inschrijven via DEZE link.

Inzamelresultaten overtreffen
“Dit najaar kunnen we opnieuw een gemeente gelukkig maken. Sinds we gestart zijn met deze inzamelwedstrijden in 2013 hebben we ondertussen al acht speelpleinen geschonken. Ook de inzamelresultaten zijn uitstekend", weet marketing manager Bebat Nele Peeters toe. De provincies Vlaams-Brabant, Waals-Brabant en Brussel zamelden vorig jaar maar liefst in totaal 74.375 kilo gebruikte batterijen in. "We hopen dat Limburg zich voor deze vijfde editie van hun duurzaamste kant laten zien en de inzamelresultaten evenaren of zelfs misschien overtreffen. Zo heeft niet alleen de winnende gemeente baat bij de actie, maar ook de natuur", besluit Peeters.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139