LimburgActueel.beNieuwe werken moeten fileleed op Klaverblad Lummen aanpakken

Door Redactie - 27 maart 2017 - 3560 - Actueel

AWV maakte zijn meerjareninvesteringsprogramma 2017-2019 bekend. Vlaams parlementslid Lode Ceyssens wilde van minister Weyts weten welke maatregelen hij precies treft om het fileleed rond het Klaverblad op te lossen. "De wegvakken op de E314 die in slechte staat zijn, krijgen een structureel onderhoud. Men zal er de toplaag asfalt affrezen, waarna men de onderlagen kan herstellen en men er een nieuwe toplaag overheen kan leggen. Op de E313 komen er spitsstroken tussen Lummen en Paal-Beringen en tussen Beringen en Lummen", luidt het antwoord.

Nieuwe werken moeten fileleed op Klaverblad Lummen aanpakken
Foto: archiefbeeldDit voorjaar nog zal het wegvak op de E314 tussen Genk en Lummen onder handen genomen worden. Minister Weyts liet berekenen dat dat ongeveer 11 dagen in beslag zal nemen. De werken aan de spitsstroken op de E313 tussen Beringen en Lummen zijn pas voorzien voor eind 2017 - begin 2018. Voor dit project kan de minister nog niet zeggen hoe lang de werken zullen duren, aangezien het nog aanbesteed moet worden.

“Het verkeer blijft maar toenemen en dat leidt dagelijks tot ellenlange files. Dat de maatregelen er komen, is dan ook een goede zaak. Men moet er wel voor zorgen dat de verkeershinder ten alle tijden zo beperkt mogelijk blijft. Als we chauffeurs tijdig informeren, kunnen ze eventueel uitwijken naar een alternatief vervoersmiddel", aldus Ceyssens.

Minister Weyts belooft dat er voor de werken op de E314 telkens 2x2 - al dan niet versmalde - rijstroken open zullen zijn en dat de hinder slechts beperkt blijft. Richting Nederland zou er op de drukste momenten een file van 1 tot 4 kilometer kunnen staan. Richting Leuven verwacht de minister enkel hinder tijdens de spitsuren. In Lummen zal men tijdens het weekend slechts een rijstrook richting Nederland open houden, waardoor de hinder in het weekend groter zal zijn dan door de week wanneer er wel gewoon 2x2 rijstroken open zijn.

Voor de werken aan de spitsstroken op de E313 tussen Beringen en Lummen liet Weyts nog geen hinderschatting opmaken.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139