LimburgActueel.beMaasmechelen kleurt Afrikaans met films, concerten, expo's, ...

Door Dominique Vreven - 27 maart 2017 - 3630 - Cultuur

Van 27 maart tot 6 mei organiseren het cultuurcentrum Maasmechelen, Vormingsplus Limburg, GROS Maasmechelen en andere Limburgse organisaties opnieuw het Afrika Filmfestival met films,concerten, tentoonstellingen en documentaries. Blikvanger is het concert van de wereldbekende groep Zap Mama op 30 maart.

Maasmechelen kleurt Afrikaans met films, concerten, expo's, ...
Foto: Afrika Filmfestival MaasmechelenOpzet van het jaarlijks Afrika Filmfestival is om de Afrikaanse kwaliteitsfilms en beloftevolle regisseurs te promoten, alsook de rijke cultuur van het continent te belichten met optredens en randactiviteiten.

Het Afrika Filmfestival gaat op 30 maart knallend van start met een optreden van de wereldbefaamde groep rond Marie Daulne en Zap Mama in het cultuurcentrum van Maasmechelen. Verder is er de opening van de expo ‘Exchanging Looks’ van fotograaf Wim Der Schaempelaere, wiens werk doorgaans te bewonderen is in de grote galerijen in het buitenland.

Op 20 april is in avant-première voor Vlaanderen de hilarische prent over cultuurverschillen te zien ‘Bienvenu à Marly-Gomont’ . Op 6 mei staat hoofdrolspeelster Tolou Kiki, uit de in 2015 met een César bekroonde film Timbuktu, op het podium met haar band Kel Assouf. Voorafgaand aan het concert wordt deze actuele film vertoond. Meer informatie en tickets via www.ccmaasmechelen.be.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139