LimburgActueel.beUnieke samenwerking tussen Limburgse verenigingen die lentefeest vieren

Door Redactie - 20 maart 2017 - 0000 - Samenleving

Culturele gemeenschappen uit Afghanistan, Perzië (Iran-Irak), India, Kyrgyztan, Armenië, Georgië, Azerbedjan en de Koerdische gemeenschap vieren samen op 25 maart het Perzisch Nieuwjaar. Met een bijzondere samenwerking willen ze het Naw Ruz feest, dat sinds 2009 op de werelderfgoedlijst staat van UNESCO, meer bekend geven in Limburg. Lees er meer over bij LimburgActueel.

Unieke samenwerking tussen Limburgse verenigingen die lentefeest vieren
Foto: NawRuzOp dit feest geniet je van optredens van de lidverenigingen in traditionele klederdracht, afgewisseld met kortfilmpjes over de viering van Naw Ruz in de verschillende landen. In de galerij stellen verenigingen voorwerpen tentoon, die de tradities uit de verschillende landen weergeven en waar je uitleg kan vragen over de tradities. Ook zal er een workshop Bollywood gegeven worden voor de kinderen. Iedereen kan meegenieten van zelfgemaakte traditionele gerechten. De Afghaanse vrouwenvereniging maakt Haft Mewa, waarin 7 verschillende gedroogde vruchten en noten geserveerd worden in hun eigen sappen. De avond zal afgesloten worden met een traditionele volksdansen.

Het Internationaal Comité heeft een projectaanvraag gedaan bij de provincie Limburg om dit festival te organiseren. De samenwerking tussen de verenigingen van de federaties IC, Acli Vlaanderen en AIF+ werd begeleid door een projectmedewerker van IC Aga Cholewa. Sinds juni 2016 is er overleg tussen de voorzitters van de lidverenigingen en het IC. Het concept en het programma is een unieke samenwerking tussen verschillende culturen met een gemeenschappelijke element. Zij hebben elkaar in dit proces beter leren kennen en zijn trots om dit festival met elkaar en velen anderen te delen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139