LimburgActueel.beProvinciale finale Vlajo Mini-ondernemingen gewonnen door AREA 19

Door Redactie - 20 maart 2017 - 3970 - Actueel

Het project van de Vlajo Mini-ondernemingen is een echte succesformule. Jaarlijks krijgen honderden Limburgse jongeren de kans om een eigen bedrijfje op te richten en te proeven van het ondernemerschap. "Jonge mensen die over een goede dosis ondernemingszin, lef en doorzettingsvermogen beschikken, moeten alle kansen krijgen om te groeien. Dit project biedt hen de mogelijkheid om skills te ontwikkelen die een ondernemer zeker van pas komen", aldus gedeputeerde Erik Gerits. Zopas hebben in het provinciehuis 6 Limburgse Vlajo Mini-ondernemingen hun bedrijfje voorgesteld. De provinciale finale is gewonnen door AREA 19 van school Bovenbouw Sint-Michiel Leopoldsburg.

Provinciale finale Vlajo Mini-ondernemingen gewonnen door AREA 19
Foto: Provincie LimburgDe overtuiging dat enkel kennis en theoretische scholing volstaan om een succesvolle loopbaan uit te bouwen, is lang achterhaald. Via allerlei vormen wordt ingezet om ook praktijkgerichte kennis in het onderwijs mee te geven. Met praktijklessen, stages, combinatie van deeltijds werken en leren,… wordt getracht om de kennis, competenties en attitude dichter bij de eisen van de arbeidsmarkt en wensen van de werkgevers te brengen. Wat geldt voor een loopbaan in loondienst, geldt evenzeer voor het ondernemerschap.

Met de Vlajo Mini-ondernemingen krijgen elk jaar zowat 700 leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs de kans een eigen mini-bedrijf op te richten. Op basis van een marktonderzoek kiezen de leerlingen een product of dienst om te commercialiseren. Het doel is jongeren te laten proeven van het ondernemerschap in de breedste zin van het woord.

Zopas hebben 6 Vlajo Mini-ondernemingen -Secunda van viio handel en humaniora Borgloon, Per Sempre en Filolibro van O.L.V. Sint-Aloysius Zepperen, Clavis6 van Atheneum Maasland, Campus Maasmechelen, OpticSounds en AREA 19 van Bovenbouw Sint-Michiel Leopoldsburg- het tegen elkaar opgenomen om de fel begeerde titel “De Limburgse Mini-onderneming van het Jaar 2017” in de wacht te slepen.

Aan de tand gevoeld
De preselectie was gebaseerd op het opgestelde businessplan. Elke mini heeft de kans gekregen om gedurende 10 minuten hun bedrijfje op een zo professioneel mogelijke manier aan de jury voor te stellen. Nadien zijn ze gedurende 10 minuten door de jury aan de tand gevoeld en bevraagd over de visie van hun onderneming, product, inkooppolitiek, marketing, prijsbepaling, balans en resultatenrekening, commerciële resultaten, werken in teamverband, … De jury bestond vooral uit mensen van het bedrijfsleven en het onderwijs waaronder Daphne Parthoens (BNP Paribas Fortis), Miranda Geusens (OVAM), Ilse Lefeber (AG Insurance), Daan Peeters (Deloitte) en Ria Coenen (Departement Onderwijs).

Leegstaand huis op militaire basis
Uiteindelijk is ‘AREA 19’ verkozen tot provinciale laureaat . Op woensdagavond 3 mei mogen zij Limburg gaan vertegenwoordigen op de Vlaamse finale in Brussel. AREA 19 is een mini die een escape room spel ontwikkeld heeft in een leegstaand huis op de militaire basis van Leopoldsburg. De deelnemers moeten trachten codes te kraken, waardoor ze uit het huis kunnen ontsnappen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139