LimburgActueel.beHades boekt belangrijke zege in behoudsstrijd

Door Rony Maes - 20 maart 2017 - 3500 - Sport

Een gehandicapt Hades boekte tegen Hoogstraten een belangrijke 3-2 zege. Het team van Peter Van Houdt liet een 2-0 voorsprong tenietgaan, maar in de slotfase zorgde invaller Dylan Put toch nog voor de overwinningstreffer. Na afloop vroegen we reacties aan Simon Decuypere en Dylan Put van Hades. Lees hier tevens het wedstrijdverslag en méér Limburgs voetbalnieuws.

Hades boekt belangrijke zege in behoudsstrijd
Foto: RC Hades

Voor de eerste van twee belangrijke thuiswedstrijden tegen Hoogstraten en Tempo Overijse moest coach Peter Van Houdt de geschorsten Schoofs en Allesio missen. Door de schorsingen stonden Frenda en Wannes Claes aan de aftrap in een sterk gewijzigd team. Daarnaast kon hij niet rekenen op de langdurig gekwetsten Choua en Remans. Jonah Remans is met sportief verantwoordelijke Eddy Dries overeen gekomen om eind van het seizoen zijn overeenkomst met Hades stop te zetten.

De thuisploeg startte sterk en na twee minuten kopte Wieto Claes op aangeven van Sögütcü de 1-0 binnen. Nadien kenden de bezoekers een sterk kwartier maar de afwerking was ondermaats. De 2-0 van Meeus na 25 minuten was op dat moment dan ook verrassend te noemen. Even later had Sögütcü op aangeven van Meeus zelfs de 3-0 aan de voet maar hij miste onbegrijpelijk. Hij moest nadien met een enkelblessure het terrein verlaten. Mathei verving hem. Voor rust kon Hoogstraten nog dreigen met twee vrije trappen van Roy Van Der Linden. Hades hield de wedstrijd intussen goed onder controle.

Niet helemaal kopje onder gaan
Vlak voor en na rust had bezoekend coach Franken ingegrepen met de inbreng van Bouyfoulkitne en Swaegers. Dit kende succes. Hoogstraten kon binnen de 20 minuten langs Swaegers en kapitein Meyvis tot 2-2 komen. Intussen werd een aan de hamstrings geblesseerde Meeus bij Hades vervangen door Put. Voor de thuisploeg werd het nu zaak om niet helemaal kopje onder te gaan. Een kwartier voor tijd hadden ze geluk dat Faria tegen de paal schoot.

Wat niemand verwachtte gebeurde in de 85ste minuut. Hades kreeg zijn eerste hoekschop van de tweede helft. Decuypere nam hem en Put schoot via de paal binnen (3-2). In de 87ste minuut mocht de 17 jarige Elens nog debuteren voor een gekwetste Put. Nog in tweede amateur afdeling B speelden Spouwen Mopertingen en Bocholt vrijdag 2-2 gelijk. Leider THES ging 0-0 spelen in Wijgmaal. Vrijdag om 20u30 speelt THES tegen Spouwen Mopertingen en zondag zijn er om 15u00 Hades-Overijse en Bocholt-Rupel Boom.

Interland België-Griekenland
In eerste klasse amateurs ging Patro Eisden, nu met coach Boffin in vervanging van Guido Brepoels, 0-0 spelen bij Oosterzonen. Hasselt verloor in Dessel met 2-0. Vrijdag om 20u30 speelt Patro Eisden tegen Dender en Sporting Hasselt in Virton.

In de derde amateur afdeling B won Pelt de derby van Leopoldsburg met 2-1. Wellen versloeg City Pirates met 2-0 en Helson verloor tegen Vosselaar met 0-3. Zondag om 15u00 zijn er de derby Leopoldsburg-Helson, Wellen-Turnhout en Eppegem-Pelt.

In de hoogste afdeling is er omwille van de interland België-Griekenland geen kompetitie. In 1 B speelt Lommel zondag om 14u30 in Cercle Brugge de eerste wedstrijd van Play Off 3.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139