Het is vandaag Woensdag, 24 Mei 2017

Heel Hasselt laat zich inspireren door het Verre Oosten

Hasselt ligt sinds kort in het Verre Oosten. De Japanse tuin is 25 jaar jong en dat werd reeds gevierd met de lancering van het Yokoso Festival. Dit in aanwezigheid van de Executive Deputy van de Japanse ambassade Mr. Yamada. Gedurende zeven maanden kan je in heel Hasselt gaan genieten van de Japanse cultuur met expo’s, mode, concerten, literatuur en theater. Limburgactueel maakte een impressie van het officiële openingsweekend.

Heel Hasselt laat zich inspireren door het Verre Oosten
Foto's: D.Vreven

De Japanse Tuin in Hasselt, de grootste in Europa, bestaat 25 jaar. Dat wordt gevierd, met tientallen activiteiten in de stad. “Grote en kleine instellingen, horeca, musea enzoverder geven hun werking een Japanse toets”, zegt schepen van cultuur en toerisme Karolien Mondelaers “Zo komt de bezoeker met heel wat verschillende aspecten van de Japanse cultuur in aanraking. Het programma is een unieke totaalervaring voor Belgische en internationale toeristen en natuurlijk voor de Hasselaren zelf."

In het Literair Museum kan je tot 14 oktober de tentoonstelling ‘Kraanvogels en kersenbloesems’ bekijken. Je ziet exotische en sierlijke tekeningen van beloftevolle en gerenommeerde nationale en internationale illustratoren die zich voor hun prentenboeken lieten inspireren door het oosten. Voor het volledige programma, surf naar www.yokosofestival.be.