LimburgActueel.be"Er is geen tijd meer om talent te verspillen!"

Door Redactie - 17 maart 2017 - 0000 - Economie

VDAB Limburg en hogeschool UCLL ondertekendenvandaag een akkoord om diepgaander samen te werken. Beide instellingen willen hun aanbod optimaal op elkaar afstemmen. “Er is geen tijd meer om talent te verspillen", zegt Jo De Cock, provinciaal directeur VDAB Limburg. “Samen met hogeschool UCLL denken we nog beter op de specifieke behoeftes van de arbeidsmarkt in te kunnen spelen.” De ondertekening vond plaats tijdens de jobbeurs van UCLL in het Technologiecentrum Diepenbeek.

Foto: UCLL“Verschijnselen op de arbeidsmarkt zoals de vergrijzing, de instroom van werkzoekenden zonder kwalificaties en het matchen van vacatures aan profielen, vragen om een afgestemde aanpak. Ook het stimuleren van de zin voor techniek, technologie en ondernemerschap in functie van maatschappelijke en arbeidsmarktbehoeften is brandend actueel. Samen met hogeschool UCLL denken we nog beter op de specifieke behoeftes van de arbeidsmarkt in te kunnen spelen.”

Voor UCLL is succes in onderwijs en op de arbeidsmarkt prioriteit nummer 1. “Hoe kleiner de breuklijn tussen leren en werken is, hoe groter de kans dat jongeren snel hun weg vinden,” zegt Marc Vandewalle, algemeen directeur van hogeschool UCLL. “Door onze samenwerking met VDAB kunnen onze studenten en alumni nu gedurende hun volledige leer- en werkloopbaan ondersteund worden in hun keuzes.”

De traditionele, rechtlijnige loopbaan ‘leren-werk-pensioen’ is ondertussen vervangen door een nieuw leerloopbaanschema: ‘leren-werk-leren-werk-leren-werk- … pensioen’. UCLL en VDAB willen jong en oud in heel hun leerloopbaan ondersteunen. Het samenwerkingsverband leidt ertoe dat iedereen zich zoveel als nodig en wanneer nodig kan professionaliseren.

Ieder jaar organiseert UCLL een jobbeurs voor studenten in de opleidingen Management en Technologie. Dit jaar werd de beurs georganiseerd in het Technologiecentrum in Diepenbeek waar UCLL en andere partners onderzoeken uitvoeren. Het was een vol huis met 53 standhouders waaronder ook VDAB.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139