LimburgActueel.beWervelende Shakespeare-trip te zien in Limburg

Door Dominique Vreven - 16 maart 2017 - 3800 - Cultuur

Regisseur Jan Eelen brengt actrices Sien Eggers, Sofie Palmers en Jessa Wildermeersch samen voor een theatrale taalclash rond drie vrouwen die elkaar ontmoeten en zich wagen aan een studie over Shakespeare. Op 20 maart is het toneelstuk ‘ L’étude, en nu slaat de chaos toe!’ te zien in cultuurcentrum de Bogaard in Sint-Truiden.

Wervelende Shakespeare-trip te zien in Limburg
Foto: ZelfontspannerIn samenwerking met Compagnie De Koe kan je in de schouwburgen gaan kijken naar het toneelstuk ‘L’étude,en nu slaat de chaos toe! Daarin ontmoeten drie vrouwen elkaar en wagen ze zich aan een studie over Shakespeare. Ieder heeft hier zo haar eigen reden voor. Ze drinken wijn. Verliezen zich in taal en onderzoeken Shakespeares vrouwenrollen in zichzelf, gaande van Lady Macbeth, tot de getemde feeks, van Portia tot Ophelia. Naarmate de studie vordert vermengen de levens van de drie vrouwen zich steeds meer met de rollen van Shakespeare en omgekeerd, met alle gevolgen van dien…

Ga kijken en laat je meevoeren door Sien Eggers (Eigen Kweek, De Koe, HETGEVOLG), Jessa Wildemeersch (Het Nieuwstedelijk, The Actors Studio, New York, De Kavijaks) en Sofie Palmers (De Koe, SKaGeN, De Helaasheid Der Dingen), drie rasactrices die hun krachten bundelen in deze wervelende Shakespeare-trip.

20/03 CC Sint-Truiden
25/03 CC Tessenderlo
28/03 CC Hasselt
31/03 CC Houthalen-Helchteren
08/04 CC Overpelt
28/04 CC Bree
03/05 CC Tongeren
05/05 CC Genk


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139