LimburgActueel.beTruiense ondernemers richten nieuw netwerk platform op

Door Redactie - 15 maart 2017 - 3800 - Economie

Stedelijke instellingen, ondernemers én jongeren zijn allen vragende partij om méér en beter lokaal te kunnen ondernemen. En toch vinden ze mekaar vaak niet. Centrum38 wil de verschillende partijen samenbrengen om zo nieuwe synergieën tot stand te laten komen op een laagdrempelige manier. Hiervoor nodigen ze 10 maal per jaar ondernemers, verantwoordelijken van lokale organisaties of instellingen samen met studenten uit om mekaar beter te leren kennen. Tijdens elke samenkomst zal er een centrale spreker een concreet onderwerp uitdiepen.

Truiense ondernemers richten nieuw netwerk platform op
Foto: Centrum38Het getal 38 slaat op de regio met postcode 38xx. Het zijn enkel bedrijven die in deze regio hun zetel- of uitbatingsadres hebben of studenten die er wonen, die lid kunnen worden van Centrum38, maar tijdens events is uiteraard iedereen welkom. Leden krijgen meer (online) visibiliteit en worden gestimuleerd mekaar te helpen. Zo worden ze onder andere automatisch toegevoegd aan een gesloten Facebook groep, waarin ze gerichte vragen aan mekaar kunnen stellen.

Tijdens de events is dus iedereen welkom: zowel leden als niet-leden, alsook bedrijven en studenten van binnen én buiten de regio om zo een verdere kruisbestuiving te bekomen. Lidmaatschap voor bedrijven bedraagt 100 euro per jaar en daarin zit de toegang tot 4 evenementen inbegrepen. Studenten betalen 60 euro lidgeld per jaar met dezelfde voordelen.

Vooroordelen aanpakken
Bezielers van Centrum38 zijn Monique en Guy van Koffiebranderij Gimo (Sint-Truiden), met John en Rik van Doublegum Creative Studio (Sint-Truiden). Zij hebben elkaar leren kennen... door te netwerken! "Doelgericht netwerken brengt je in contact met heel wat potentiële klanten en leveranciers. En die moet je niet altijd ver gaan zoeken. Tegelijkertijd leert netwerken dat ondernemers vaak vooroordelen hebben betreffende het concept en dat talloze events vaak voorbij gaan aan studenten, de ondernemers en werknemers van de toekomst", stellen de initiatiefnemers. "Centrum38 wil al deze elementen aanpakken en ondernemers, studenten, instellingen en organisaties op een laagdrempelige manier met mekaar kennis laten maken."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139