LimburgActueel.beHasselt stelt Vlaanderens eerste kinderkaart voor

Door Redactie - 15 maart 2017 - 3500 - Toerisme

In 2014 kreeg Hasselt al het label van ‘Kindvriendelijke Stad’. "We waren toen een pionier onder de Vlaamse steden; een status die we moeten blijven verdienen door keihard in te zetten op kindvriendelijkheid’, zegt burgemeester Nadja Vananroye. "De inspanningen en opportuniteiten beperken zich zeker niet tot de Hasseltse kinderen. Ook voor citytrippers die er met hun gezin op uit willen trekken, hebben we een gevarieerd en aantrekkelijk kindvriendelijk aanbod, dat nu gebundeld wordt in een toeristische kaart voor kinderen, wederom de eerste in Vlaanderen."

Hasselt stelt Vlaanderens eerste kinderkaart voor
Foto's: N.VananroyeIn de Abdijsite Herkenrode, het Stadsmus, het Literair Museum en het Modemuseum valt er met de op maat gemaakte zoektochten heel wat te ontdekken voor kinderen. De talloze street art werken die je onderweg tegen komt, spreken vast ook tot de verbeelding. Als ‘Hoofdstad van de Smaak’ zal Hasselt zeker kinderharten kunnen bekoren: frozen yoghurt, ijsjes, gezonde mocktails, lekkere soep met balletjes, kindvriendelijke restaurants die verschillende smaakvolle kindermenu’s serveren, verborgen steegjes, pleintjes en parkjes om te picknicken of om gewoon even lekker te spelen.

Dit alles op wandelafstand zodat de kinderbeentjes gespaard blijven. Ook op dit vlak is Hasselt met zijn stadscentrum van 800m diameter een stad op kindermaat. Ideaal om al smullend te ontdekken aan de hand van bijvoorbeeld de Knibbel Knabbel picknick zoektocht. Bovendien is het centrum van Hasselt voor een groot stuk verkeersvrij, wat je bezoek met kleine kinderen toch wat relaxter maakt. Kindvriendelijk logeren kan in jeugdherberg Hostel H, in een van de talloze B&B’s in de groene rand of in een familiekamer in een hotel in de binnenstad.

Meer dan 30 kindervoordelen
Voor citytrippers zonder kinderen was er al de 48u- kaart die je zoveel mogelijk laat genieten van je verblijf in Hasselt. Vandaag lanceert Toerisme Hasselt de eerste toeristische kaart voor kinderen, die inhaakt op de 48u-kaart voor volwassenen. "Via de 48u-kinderkaart kunnen de kinderen een parallel parcours afleggen met dat van hun ouders en dit slechts voor 3 euro", zegt schepen Karolien Mondelaers. Er zijn wel meer dan 30 kindervoordelen die gelinkt worden aan de volwassenenvoordelen.

Buiten de stadsgrenzen
De 48u-kaart voor kinderen is net als de 48u-kaart voor volwassenen een resultaat van co-creatie tussen de stad Hasselt, de handelaren van de stad en De Lijn. Samen willen ze de krachten bundelen om het toeristisch potentieel dat Hasselt heeft, zichtbaar te maken. Ze gaan zelfs een kijkje nemen buiten de stadsgrenzen: Bokrijk heeft bijvoorbeeld heel wat te bieden voor toeristen die Hasselt bezoeken.

Praktisch
De volwassenenkaart kost 19,5 euro per persoon, een kinderkaart 3 euro per kind. Beide kaarten zijn vlot verkrijgbaar bij Toerisme Hasselt, het Stadsmus, het Modemuseum Hasselt, Abdijsite Herkenrode, Japanse tuin, Hassotel/The Century, Hotel De Groene Hendrickx, Yup Hotel, Holiday Inn Hasselt en Radisson Blu Hotel Hasselt. Na aankoop is de kaart 1 jaar geldig, na een eerste activatie is de kaart 48u geldig. Je vindt het volledige aanbod op www.visithasselt.be.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139