LimburgActueel.beUber Belgium inspireert Limburgse ondernemers

Door Redactie - 14 maart 2017 - 0000 - Economie

Uber is een Amerikaanse internetonderneming die chauffeurs in contact brengt met passagiers. Momenteel is de dienst actief in meer dan 460 steden in 70 landen, goed voor 5 miljoen ritten per dag. In ons land is Uber enkel actief in Brussel. Tijdens een inspiratieontbijt van Voka Limburg gaf general manager Joost Verdiesen meer toelichting aan een geïnteresseerd Limburgs publiek. Zij stelden nadien zeer veel vragen over het fenomeen Uber, een sprekend voorbeeld van digitale disruptie. Missie geslaagd, want met de inspiratieontbijten wil Voka ondernemers inspireren en in contact brengen met topsprekers.

Uber Belgium inspireert Limburgse ondernemers
Foto: Voka LimburgVerdiesen vertelde in een boeiend betoog hoe Uber evolueerde en hoe de dienst omgaat met verschillende uitdagingen op vlak van regelgeving, digitalisering en uitbreiding. Ook de zelfrijdende auto was een onvermijdelijk onderwerp. Bovendien merkte Verdiesen op dat diensten als Uber het bezit van een eigen wagen tot een zekere hoogte overbodig maakt. Ook de complementariteit van de dienst met andere vervoersvormen kan tot meer mobiliteitssucces leiden.

“De filezwaarte brak vorig jaar alle records, waardoor we steeds langer stilstaan in het Limburgse verkeer. Dat is op heel wat vlakken nefast voor onze economie. Het Vlaamse Verkeerscentrum constateerde zelfs dat de groei van het vrachtverkeer sinds april 2016 helemaal is stilgevallen. Diensten als Uber kunnen een deel van de oplossing vormen, doordat er minder persoonsvoertuigen zich in het verkeer bewegen", zegt gedelegeerd bestuurder Voka - KvK Limburg Johann Leten.

Op 9 mei staat het volgende inspiratieontbijt op het programma.
Dan is het de beurt aan Tom Herrijgers, medezaakvoerder van communicatiebureau Marbles.
Hij laat zijn werknemers zo veel met betaald verlof gaan als ze zelf willen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139