LimburgActueel.beCM treedt toe tot online zorgplatform van Cubigo

Door Redactie - 14 maart 2017 - 3500 - Wetenschap & Innovatie

Sinds kort kun je de CM-Zorgapp gebruiken via het online zorgplatform van Cubigo. Dit is de eerste samenwerking die Cubigo -gevestigd op Corda Campus- met een Belgisch ziekenfonds opstart. De reden? De mens staat centraal in de filosofie van beide organisaties: zorg organiseer je op maat van de persoon, die in het middelpunt staat van het netwerk eromheen. Cubigo en CM bundelen de krachten om hun diensten eenvoudig en snel bij de mensen thuis te brengen. Lees er vandaag meer over bij LimburgActueel.

CM treedt toe tot online zorgplatform van Cubigo
Foto: Cubigo/CMMet de app worden CM-leden ondersteund om gezond en zelfstandig te blijven. Dankzij de samenwerking is de app nu ook ingebed in een groter geheel. Zo kunnen gebruikers vanuit één online omgeving alles regelen wat te maken heeft met hun welzijn. Van doktersafspraken en medicatieschema’s, tot het bestellen van maaltijden of het inhuren van een klusjesman.

Venster op de wereld
Ann Blondeel (51 jaar) legt uit wat Cubigo voor haar betekent. “Vroeger had ik een actief leven, maar sinds mijn rugproblemen raak ik steeds minder de deur uit. Als de pijn te hevig is, ben ik liever thuis. Toch blijven sociale contacten voor mij zeer belangrijk. Daarom kreeg ik de raad om een profiel aan te maken op Cubigo. We sturen berichtjes en spreken elkaar moed in. Mensen die met pijn worstelen, begrijpen elkaar. Ik gebruik Cubigo om met hen te bellen, terwijl ik hen in beeld zie bewegen. Bijna alsof je echt bij elkaar op bezoek komt. En na een telefoontje, check ik even of er nieuwtjes zijn en of er e-mails zijn binnengekomen. Cubigo is mijn venster op de wereld geworden. Vroeger viel ik overal buiten, nu hoor ik er weer bij.”

Door de integratie van de CM-Zorgapp kunnen mensen vanuit hun thuisomgeving hun dagelijkse leven organiseren en de zorgsituatie coördineren. Videobellen met CM als je vragen hebt over zorg wordt heel makkelijk door één druk op knop.

Ook deze diensten zitten in de app:

  • stuur berichten naar vrienden, familie, zorgverleners en andere contacten
  • beheer je agenda en deel het met anderen
  • blijf op de hoogte van het reilen en zeilen in jouw buurt en lees nieuwsberichten online
  • wissel zorggerelateerde info uit met familie, mantelzorger, professionele en/of informele verzorgers via het communicatieschrift
  • ontdek activiteiten op jouw maat van bijvoorbeeld Okra en Samana

Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139