LimburgActueel.beGenk dingt mee naar Gouden Kinderschoen 2017

Door Redactie - 13 maart 2017 - 3600 - Samenleving

Stad Genk is geselecteerd om mee te dingen naar de Gouden Kinderschoen 2017. De Gouden Kinderschoen bekroont de inzet en investeringen die steden en gemeentes doen op het vlak van kinderopvang. Genk is genomineerd met het project 'kinderopvangcheques', dat de drempel naar kinderopvang voor maatschappelijk kwetsbare gezinnen wil verlagen. De uitreiking vindt plaats op 27 april; Genk naar de eerste plaats stemmen kan tussen 10 en 31 maart.

Genk dingt mee naar Gouden Kinderschoen 2017
Foto: PixabayStad Genk, OCMW Genk, Campus O³, de stedelijke adviesraad Kinderopvang en alle Genkse opvanginitiatieven startten een jaar geleden met het project kinderopvangcheques. Dankzij de steun van het streekfonds Een Hart voor Limburg kunnen ze opvangcheques uitreiken aan de meest maatschappelijk kwetsbare gezinnen, zodat ze gratis en met begeleiding de voordelen van de vergunde kinderopvang in Genk kunnen ervaren.

Per kind kunnen er 10 opvangcheques worden uitgereikt door medewerkers van Kind&Gezin, CKG De Stap, Kom'ma, Setup, Instapje, OCMW en VDAB. Deze organisaties gaan ook samen met het gezin op zoek naar de geschikte opvang, bieden hulp bij het papierwerk en zorgen voor een warme overdracht naar de opvang. Ouders ervaren op deze manier zelf de voordelen die kinderopvang kan hebben voor henzelf en hun kind.

"Het project startte in maart 2016. Intussen konden zo al meer dan 50 gezinnen kennismaken met kinderopvang", aldus schepen Geert Swartenbroekx." Ouders die gebruik maakten van kinderopvangcheques geven aan dat hun kind rustiger, vrolijker en socialer is en ervaren zelf meer structuur, tijd en rust. Sommigen zetten de stap naar een opleiding of werk en veel van hen blijven ook daarna gebruik maken van de kinderopvang. Dit is voor alle partners in het project de mooiste prijs."

Stemmen kan vanaf vandaag!
Het werk is echter nog niet af en er zijn nog heel wat drempels weg te werken. De Gouden Kinderschoen zou dan ook een pluim vormen voor het harde werk van opvangorganisatoren en toeleiders en een duwtje in de rug om hiermee verder te gaan. "Daarom doen we samen met alle partners een warme oproep om vanaf vrijdag 10 maart voor ons project te stemmen", klinkt het nog. Stem tussen 10 en 31 maart via www.goudenkinderschoen.be/stem/beleid. De uitreiking van de Gouden Kinderschoen vindt plaats op 27 april 2017.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139