LimburgActueel.beSporting Hasselt loopt verdiende zege mis

Door Rony Maes - 13 maart 2017 - 3500 - Sport

Het zag er zaterdagavond lange tijd naar uit dat Sporting Hasselt tegen VW Hamme met 2-1 zou winnen. In blessuretijd scoorde topschutter Romero op een diefje nog de 2-2. We spraken na de wedstrijd met coach Johan Houben en David Iboma van Sporting Hasselt. Lees hier tevens het volledige wedstrijdverslag en méér.

Sporting Hasselt loopt verdiende zege mis
Foto: Sporting Hasselt

Na de onverwachte nederlaag bij WS Brussels ging de nieuwe coach Johan Houben tegen Vigor Wuitens Hamme op zoek naar zijn eerste thuiszege. De start was goed met een goede kans voor Ouedraogo en een kopbal van Sidibe op de paal op aangeven van Iboma. Op het halfuur had de thuisploeg geluk dat de drie vrije spelers van Hamme voor doelman Daniels het vergaten af te maken. Even later wel pech voor Hasselt toen M’Barki de lat trof.

In de tweede helft begonnen de bezoekers beter en nadat Romero nog eerst miste was het in de 64ste minuut toch raak toen hij een voorzet van Yoshi Marien binnenkopte (0-1). Hasselt zette echter binnen 7 minuten de situatie recht. Rentmeister kopte in de 67ste minuut een vrije trap van Matland in doel (1-1) en in de 72ste minuut rukte M’Barki op links op en zijn voorzet werd door Sidibe in twee tijden binnen gewerkt (2-1). Nadien had invaller Bilican de score kunnen opdrijven maar hij trof de lat. Ook Sidibe was nog eens dicht bij een tweede doelpunt, maar hij schoot onbesuisd over.

Toen het dus al lang 4-1 had moeten zijn, werd het in de 93ste minuut 2-2 toen het duo Marien – Romero opnieuw toesloeg en de topschutter van Hamme zijn 14de van het seizoen scoorde. Sporting Hasselt staat nu voor twee zware verplaatsingen met zaterdag om 19u30 de eerste naar Dessel. Patro Eisden dat in Oudenaarde met 2-0 verloor trekt zaterdag om 20u00 naar Oosterzonen.

Nog meer Limburgs voetbalnieuws
In de tweede Amateurliga B won THES de derby van Hades met 3-1. Spouwen Mopertingen verloor in Berchem met 4-2 en Bocholt-Wijgmaal werd 0-0. Vrijdag om 19u30 speelt Spouwen Mopertingen tegen Bocholt en zaterdag om 19u30 is er Hades-Hoogstraten. THES speelt zondag om 15u00 in Wijgmaal.

In de derde Amateurliga B won Leopoldsburg van Diest met 3-0: Smeets en Vandebroek zorgden voor een snelle 2-0 en opnieuw Smeets legde de eindstand vast. Helson en Pelt verloren met 1-0 bij respectievelijk Houtvenne en Vosselaar. Sterrebeek-Wellen werd 1-1. Zaterdag om 19u30 is er de derby Pelt-Leopoldsburg en zondag om 15u00 Helson-Vosselaar en Wellen – City Pirates.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139