LimburgActueel.beZandkunstenaar brengt bijzondere paasvoorstelling in Lanaken

Door Redactie - 13 maart 2017 - 3620 - Cultuur

Immanuel Boie is een zandkunstenaar, in die zin dat hij zand strooit op een lichtbak en daarin tekent. Deze bijzondere kunstvorm beroert niet alleen emotionele zielen, je zit anderhalf uur op het puntje van je stoel voor deze bijzondere voorstelling. Op 12 april, de woensdag voor Pasen, brengt Boie met Zandpassie een creatieve bewerking van het Bijbelse Paasverhaal. Lees er alvast meer over bij LimburgActueel.

Zandkunstenaar brengt bijzondere paasvoorstelling in Lanaken
Foto: J.MelliesEen paar jonge en enkele ervaren muzikanten onder leiding van Cindy Gebruers (hoofd van het Genker Jeugdorkest) ondersteunen het verhaal met passende muziek. Bekende en minder bekende liedjes die precies gaan over wat er getekend wordt. De stijl varieert van hymnes tot lichte rock. Enkele vertellers maken het verhaal compleet. De meeste meewerkende artiesten hebben hun sporen verdiend met jarenlange ervaring op internationale podia.

'Zandkunst' zoals Immanuel die brengt, is mooi op youtube of tv, maar vooral live een bijzondere ervaring! Door zand te strooien op een lichtbak, creëert hij donkere lijnen of vlakken. Daarin tekent hij met zijn vingers en haalt zo zand weg waar nodig. Je krijgt dus tekeningen die in elkaar overvloeien. Dit wordt gefilmd en geprojecteerd op een groot scherm. Het is een kunstvorm die niet om het resultaat draait, maar om het proces: het omvormen van de ene tekening in de andere. Het is niet verkoopbaar; op het einde van de voorstelling verdwijnt het zand terug in een doosje.

Praktisch
12 april - 19u00 in de Sint-Servaaskerk , Postweg 31 te lanaken.
Inkom is 8 euro, onder 12 jaar slechts 5 euro.
VVK via paul.martens63@gmail.com of 0474189500


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139