LimburgActueel.beOndanks ruime zege geen Play Off 1 voor Genk

Door Rony Maes - 13 maart 2017 - 3600 - Sport

KRC Genk won op Westerlo wel met 0-4, maar door de overwinningen van Gent en het gelijkspel van Charleroi heeft het een puntje te weinig voor Play Off 1. Door de nederlaag zakt Westerlo naar 1 B. We vroegen reacties aan Dimitri De Condé en Sandy Walsh. Lees hier tevend het wedstrijdverslag.

Ondanks ruime zege geen Play Off 1 voor Genk
Foto: KRC Genk

In een uitverkocht Kuipje met Buffel opnieuw in de basis startte KRC Genk sterk en al na zes minuten stond het 0-1 na een goal van Samatta, die een vrije trap van Pozuelo in doel kon koppen. Nadat De Ceulaer nog een grote kans gered zag door Ryan maakt Buffel er in de 27ste minuut 0-2 van. Even later raakte Pozuelo nog de paal. Inmiddels had Mathijssen met de inbreng van Acolatse en Strandberg voor een gekwetse De Ceulaer en Schuermans nog getracht van het tij te keren, maar aan de rust was het nog steeds 0-2.

In het begin van de tweede helft kende Strandberg de pech dat zijn bal tegen de lat ging. Genk nam nadien het heft opnieuw in handen en in de 61e minuut kon Colley kon een hoekschop van Malinovskyi binnentrappen. Even later was er nog rood voor Hyland na fout op Boetus. In de extra tijd bracht Malinovskyi met een vrije trap de stand op 0-4. Ondanks de ruime zege in zijn 50ste wedstrijd van het seizoen wordt het dus Play Off 2 voor KRC Genk. Eerst is er donderdag nog de terugwedstrijd voor de Europa League tegen AA Gent. Hierin verdedigt het een 2-5 voorsprong. De aanvang is om 19u00 Voor Westerlo heeft de nederlaag de degradatie tot gevolg omdat Moeskroen na een 0-2 zege in Kortrijk de laatste plaats aan Westerlo laat.

STVV verraste met een 2-2 gelijkspel bij kampioen Club Brugge. De STVV doelpunten waren van De Petter en Gerkens.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139