LimburgActueel.beExpo Emile Van Dorenmuseum wegens succes verlengd

Door Redactie - 10 maart 2017 - 3600 - Cultuur

Sinds de tentoonstelling De kiem van een kunstenaarsoord eind vorig jaar opende, ging het aantal bezoekers van het Emile Van Dorenmuseum in Genk gestaag de hoogte in. Afgelopen zondag was normaal de laatste dag, maar de expo wordt met bijna twee maanden verlengd en is nu nog te bezoeken tot en met zondag 23 april, niet toevallig Erfgoeddag.

Expo Emile Van Dorenmuseum wegens succes verlengd
Foto: archiefbeeld"Reden genoeg om de tentoonstelling te verlengen", vertelt een trotse schepen Anniek Nagels. "De tentoonstelling vertelt het verhaal van het ontstaan en de groei van Genk als kunstenaarsdorp of station d'artistes. Het vertrekpunt is een tekeningenreeks van schilder-tekenaar Edmond Tschaggeny (1818-1873), één van de allereerste kunstenaars die naar Genk kwam om er het landschap te schilderen."

Kiem van kunstenaarsdorp
"De tekeningen die Tschaggeny in 1846 in Genk maakte, zijn de vroegst bekende sporen van een kunstenaar in Genk en de Limburgse Kempen," legt curator Kristof Reulens uit. "Tschaggeny lag dus mee aan de kiem van het kunstenaarsdorp dat Genk was, tot de komst van de mijnen het landschap hertekende en dit bijzondere stukje kunstgeschiedenis deed uitdoven."

De expo wordt verlengd tot en met zondag 23 april 2017 (Erfgoeddag). Met dank aan de Stichting Tysmans, die de tekeningen in bruikleen gaf. "Op zondag 26 maart tonen we in een pop-uptentoonstelling het grafisch werk van Jos Tysmans (1893-1974)", aldus Reulens. "De stichting Tysmans bewaart niet enkel de bijzondere tekeningen van Tschaggeny, maar natuurlijk ook het werk van de schilder naar wie de stichting werd genoemd."

De gratis tentoonstelling is open op zondag van 14 tot 18u00, of op afspraak. Meer info vind je op www.emilevandorenmuseum.be.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139