LimburgActueel.beTongers kerkenplan is referentie voor Vlaanderen

Door Redactie - 10 maart 2017 - 3700 - Actueel

Onlangs keurde de Tongerse gemeenteraad het parochiekerkenplan voor de vier Tongerse federaties goed. Het plan werd in november 2016 al goedgekeurd door het bisdom. Daarmee is Tongeren koploper in Limburg en een referentie voor Vlaanderen. "Met het plan geven we een eerste aanzet om in de toekomst op een doordachte manier met ons kerkelijk patrimonium om te gaan. Uitgangspunt is steeds dat alle initiatieven gedragen worden door de bevolking en met aandacht voor lokale noden", zegt burgemeester Patrick Dewael.

Tongers kerkenplan is referentie voor Vlaanderen
Foto: archiefbeeldHet kerkenplan geeft een visie geeft over het toekomstig gebruik van de Tongerse kerkgebouwen. Daarnaast is het parochiekerkenplan ook nodig voor een verhoogde betoelaging van beschermde kerken. Het plan moet daarom voldoen aan de criteria die gesteld zijn door het Agentschap Onroerend Erfgoed.

Momenteel beschikt Tongeren over het enige goedgekeurde kerkenbeleidsplan van Limburg en is het een referentie voor Vlaanderen. Recent kwam nog onder de aandacht dat 37 andere kerkenbeleidsplannen in de provincie Limburg afgekeurd werden door het Agentschap Onroerend Erfgoed en dat hun werk opnieuw moest gedaan worden.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139