LimburgActueel.beOldtimerbeurs Genk schakelt versnelling hoger

Door Redactie - 10 maart 2017 - 3600 - Showbizz & Lifestyle

In Limburg start het nieuwe oldtimerseizoen traditioneel met de Old Timer Beurs in Genk. Dit jaar is dat niet anders. Op zaterdag 18 en zondag 19 maart vindt in de Limburghal van Genk al weer de negende editie plaats van de gezellige beurs waar de erfgoedfan nog kan sneukelen in bakken met onderdelen, op zoek gaan naar miniaturen of literatuur, genieten van een hapje en een drankje en flaneren langs pronkstukken uit vervlogen tijden. Want ook dit keer presenteren classic eigenaars weer de pareltjes uit hun collectie en zijn er tal van merkenclubs present.

Oldtimerbeurs Genk schakelt versnelling hoger
Foto: PixabayIn en rond de beurshallen zijn voertuigen te bewonderen uit zowat alle jaargangen. Van de prilste stoommachine tot de meer recentere classics. Maar de Old Timer Beurs in Genk is zoveel meer dan louter een tentoonstelling van mooie mobielen. Het is ook een ontmoetingsplaats van gepassioneerde professionals en amateurs, hobbyisten. Liefhebbers die soms jaren gesleuteld hebben om een oldie terug in de oorspronkelijke staat te zetten. Want waar die wagens nu een bezienswaardigheid zijn, soms zelfs heuse collectors’ items, maakten ze vroeger gewoon deel uit van het dagelijkse straatbeeld. De liefde en de kennis van die klassiekers wordt op de beursvloer niet alleen gedeeld door exposanten onder mekaar, maar zeker ook met de bezoekers.

Voor ieder wat wils
Wat er allemaal te bewonderen valt? Van glimmende bolides in concoursstaat tot roestige of bestofte schuurvondsten én alle gradaties daartussen. Imposante prewar modellen, blitse sportwagens, exclusieve classics, sympathieke modellen uit de fifties, sixties of seventies, brommers, ... Van rijklare exemplaren tot versies waar nog flink wat sleutelwerk aan is. Ze stelen allemaal de show.

Naast een rijk gamma classics ontbreken stands met onderdelen, gereedschap, onderhoudsartikelen, accessoires, naslagwerken en miniaturen natuurlijk niet. Maar evengoed zijn er presentaties van merkenclubs of zelfs signeersessies van iconen uit de autosport. Voor ieder wat wils. Precies daardoor is de Old Timer Beurs in Genk ondertussen uitgegroeid tot een groots evenement.

Record verbreken
Organisator Ludo Vandecasteele is daar trots op en wil daarbij één ding beslist niet uit het oog verliezen. "De beurs moet niet alleen een trefpunt zijn, interessant voor verzamelaars of oldtimerfanaten, maar ook een fijne daguitstap voor het hele gezin." Dat de organisatie daarin slaagt, bewijzen de bezoekersaantallen in de afgelopen jaren. Het trok vorige editie zelfs meer dan 6000 kijklustigen. "Een record dat ongetwijfeld verbroken wordt. In november hadden ruim 100 standhouders hun plaats voor 2017 al gereserveerd en was de beurs uitverkocht. De blijvende vraag naar oppervlakte resulteert nu in twee volle hallen, een agora en een goed bezet terrein rondom; de garantie dat er weer heel wat te zien en te doen is."

Praktisch
Wie op zaterdag met de oldtimer naar de beurs komt, parkeert gratis op een voorbehouden parking (zolang er plaats is). De bestuurder ontvangt ter plaatse één gratis toegangskaart. De Old Timer Beurs is geopend op zaterdag 18 en zondag 19 maart 2017 van 10 tot 18u00. De inkom bedraagt 8 euro.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139