LimburgActueel.beTongers advocatenkantoor introduceert betaling met bitcoin

Door Redactie - 09 maart 2017 - 3700 - Economie

Wat decennia geleden nog onmogelijk leek, is vandaag de dag bewaarheid: en virtuele munt, losgekoppeld van de staat of een nationale schatkist heeft een groot deel van de markt veroverd . Hierop wil het Tongers advocatenkantoor Lijnrecht als een van de eerste inspelen. “We verwachten niet dat morgen massaal met bitcoins zal betaald worden maar willen wel, als vooruitstrevend kantoor, klaar staan om mee te gaan met de nieuwe mogelijkheden die verdere globalisering en digitalisering ons bieden", zegt advocaat-vennot Guy Schiepers bij LimburgActueel.

Tongers advocatenkantoor introduceert betaling met bitcoin
Foto: PixabayBitcoins zijn de nieuwe virtuele munteenheid. Ze omvatten zowel een virtuele munt als een digitaal betalingssysteem dat toelaat betalingen in deze virtuele munt te verrichten. In zijn totaliteit worden er ‘maximaal’ 21 miljoen van deze bitcoins gecreëerd. "Dit impliceert dat inflatie onmogelijk is aangezien er geen digitale munten kunnen worden bijgedrukt. De waarde van de munt is vandaag al exponentieel gestegen", weet Schiepers.

"Er zijn bovendien amper kosten verbonden aan dit revolutionair betaalmiddel. Het bijzondere aan het systeem is dat het zich autonoom in stand houdt. De digitale munt staat volledig los van de centrale banken. De eigenaars ervan zijn de gebruikers. Bitcoin bevat alle beginselen van gezond geld."

“Lijnrecht heeft zich steeds op een aparte manier gepositioneerd", stelt de vennoot. "Onze kwaliteitsgarantie bewijzen we door de ISO-certificatie sedert de oprichting, als mede onze bijzondere openingsuren of transparante, flexibele en snelle werking. Ook aan de nieuwe werkwijze op de markt willen wij ons aanpassen, reden waarom we nu al op die bitcoin-kar springen.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139