LimburgActueel.beLeerlingen Vrije Basisschool Lanaken winnen REUZE-gezond ontbijt

Door Redactie - 08 maart 2017 - 3620 - Samenleving

Vandaag werden alle leerlingen van de Vrije Basisschool aan de Basis door Lidl getrakteerd op een reuze-gezond ontbijt, letterlijk en figuurlijk! De kinderen van de 2de kleuterklas sleepten deze prijs in de wacht door een origneel gedicht te verzinnen rond gezond ontbijten en snacken, én daarvan een leuk filmpje te maken. Dankzij de klas van Juf Claudia is de school één van de vier Vlaamse die kon genieten van een reuze-gezond ontbijt op school. De wedstrijd kadert in de sensibiliseringsactie van Lidl rond gezond ontbijten en snacken.

Leerlingen Vrije Basisschool Lanaken winnen REUZE-gezond ontbijt
Foto's: LidlDat meer bewustzijn rond gezond ontbijten en snacken hard nodig is, blijkt uit onderzoek in opdracht van Lidl. Zo slaat één op vijf Belgische kinderen het ontbijt ’s ochtends regelmatig over en ‘vervangt’ het door een vaak ongezond tussendoortje in de voormiddag. Vier op tien mama’s en papa’s geven ook toe dat ze eigenlijk géén goed voorbeeld stellen voor hun kroost op gebied van gezond ontbijten. Eén op vijf ouders vindt het zelfs ronduit stresserend om hun kind ’s ochtends te laten ontbijten.

Aanleiding genoeg voor Lidl om een sensibiliseringsactie op poten te zetten, met daaraan gekoppeld de wedstrijd waarbij Vlaamse scholen werden uitgdaagd om een leuk filmpje met hun zelfgemaakt gedicht in te sturen via Facebook.

“We zijn heel trots op de overwinning van onze kleuters. Als school nemen we heel wat initiatieven om kinderen gezonde voedingsgewoontes aan te leren. Hiervoor betrekken we ook heel actief de ouders door hen bijvoorbeeld te vragen om elke woensdag een stuk fruit als tussendoortje mee te geven. We voerden ook al een campagne rond de ‘gezonde brooddoos’ en deden mee aan een ‘gezonde brooddoos’ wedstrijd", aldus Paola Vecchio, directrice van de school in Lanaken.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139