LimburgActueel.beOog in oog met 7000 jaar kunsthistorie op TEFAF Maastricht

Door Dominique Vreven - 08 maart 2017 - 2222 - Cultuur

TEFAF, The European Fine Art Fair, is de internationale beurs bij uitstek waar kunst en antiek van over de hele wereld te bewonderen en te koop is. TEFAF Maastricht vindt dit jaar voor de 30ste keer plaats van 10 tot 19 maart. Naast kunst van de oude meesters, is er ook ruimte voor moderne kunst en een bijzonder cultureel programma in de binnenstad en premières in Theater aan het Vrijthof.

Oog in oog met 7000 jaar kunsthistorie op TEFAF Maastricht
Foto's: HeadTunerUniek aan de TEFAF- beurs is de zorgvuldige selectie van authentieke meesterwerken waaraan meer dan 250 van de meest prestigieuze antiquairs uit ruim 15 landen een steentje bijdragen. Het is een professionele en levendige ontmoetingsplaats voor kunstverkopers, academici, kunstcritici en verzamelaars. Van over de hele wereld zullen ze opnieuw naar dé kunstbeurs van Nederland afzakken in hartje Maastricht om zich te vergapen aan Middeleeuwse manuscripten, munten, zilver, juwelen, porselein, meubels, klassieke oudheden, moderne kunst , oude meesters en andere voorwerpen uit Nederland, België, Frankrijk, Engeland, Italie, Egypte, Azië, Afrika en Zuid-Amerika.  In totaal bezoeken ongeveer 100.000 mensen de kunstbeurs Tefaf en bijna 50% van de bezoekers is afkomstig uit het buitenland. 

During TEFAF presenteert een uitgelezen cultureel programma in de binnenstad en in Theater aan het Vrijthof. De focus ligt dit jaar op theatermaker Jan Lauwers en zijn Needcompagny die haar 30 jarig bestaan viert. Op 14 maart is er de première van de opera Don Giovanni door de Nederlandse reisopera, op 16 maart de première van het theaterstuk De Blinde Dichter over identiteit in het multiculturele Europa en op 18 maart start het avant-garde Sun Ra Arkestra zijn wereldtoernee in Maastricht naar aanleiding van hun 60 jarig bestaan.

Als eerste museum in de wereld wijdt Museum aan het Vrijthof in Maastricht een tentoonstelling aan Taschen, de Duitse uitgever die kunst- en salontafelboeken voor een groot publiek toegankelijk heeft gemaakt. Tijdens de tentoonstelling staat de collectie van een van ‘s werelds grootste TASCHEN-verzamelaars centraal. Door zijn ogen zien we de durf, visie en variatie van TASCHEN’s oeuvre. Kunst, fotografie, sport, geschiedenis, natuur, maatschappij en erotiek. Meer info www.tefaf.com.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139