LimburgActueel.beGent daagt Genk uit tot een duel: Iedereen Feminist

Door Redactie - 07 maart 2017 - 3600 - Samenleving

Morgen is het Internationale Vrouwendag. Deze dag staat in het teken van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. Maar gendergelijkheid is geen vrouwenkwestie, het is een mensenrechtenkwestie. Iedereen kan feminist zijn. Gent daagt de komende weken Genk uit om onder de noemer 'Iedereen feminist' in beide steden zo veel mogelijk feministen te verzamelen aan de hand van foto's. De stad die de meeste beelden maakt, wint het duel en mag zich de meest feministische stad noemen.

Gent daagt Genk uit tot een duel: Iedereen Feminist
Foto: stad GentAls officiële ambassadeur van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties daagt de Stad Gent in de komende maanden vijf verschillende Belgische steden uit. Het startschot werd gegeven met een uitdaging voor de stad Sint-Niklaas: via de deelname aan 'Dagen Zonder Vlees' strijden Gent en Sint-Niklaas nog tot 15 april 2017 om de titel van beste 'veggie' stad.

Niet enkel aan de oppervlakte
Aan de vooravond van Internationale Vrouwendag start nu een tweede uitdaging. Die is gelinkt aan het doel ‘bereik gendergelijkheid en empowerment voor alle vrouwen en meisjes’. "Genderongelijkheid is vandaag nog steeds een reëel maatschappelijk probleem. Niet enkel aan de oppervlakte: de ongelijkheid zit ook dieper, we zijn ons er niet altijd van bewust. Het is geen vrouwenprobleem, het is een zaak van iedereen", zegt schepen Resul Tapmaz in Gent.

Als SDG Voice gaat Gent de uitdaging aan met de stad Genk om deel te nemen aan ‘Iedereen feminist’, een campagne die loopt van dinsdag 7 maart tot woensdag 22 maart 2017. De Stad Genk is tevreden om net rond gendergelijkheid uitgedaagd te worden.

Veelal migratie-achtergrond
"Iedereen feminist? Daar gaan we voor. Genk zet in op gelijke kansen voor vrouwen en mannen. 26 jaar al ondersteunen we in Genk initiatieven die gericht zijn op emancipatie en empowerment van vrouwen en meisjes. Zo hebben we bijvoorbeeld het Vrouwencentrum in de wijk Winterslag dat vrouwen, veelal met een migratie-achtergrond, bereikt met vorming en activiteiten en hen indien nodig doorverwijst. Zo’n beleid is en blijft nodig. Genkse vrouwen hebben nog steeds een inhaalbeweging te doen, bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt waar zij nog steeds ondervertegenwoordigd zijn", vertelt schepen Gianni Cacciatore in Genk.

Photobooth, button en hashtag
Beide steden proberen tussen 7 en 22 maart 2017 zo veel mogelijk foto's te verzamelen van mensen die trots de titel feminist willen dragen. Dat kan door in een photobooth een foto laten maken met de button 'Iedereen feminist'. Of door zelf een foto te nemen en die te delen met #IedereenFeminist #SDGGentGenk op sociale media.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139