LimburgActueel.beSTVV kan nog eens winnen

Door Rony Maes - 06 maart 2017 - 3800 - Sport

Ondanks de perikelen van de afgelopen week kon STVV vlot winnen van Eupen met 2-1. De score had zelfs hoger mogen oplopen. We vroegen reacties aan Pieter Gerkens en coach Ivan Leko. Lees hier tevens het volledige wedstrijdverslag.

STVV kan nog eens winnen
Foto: Eddy Vanschoonbeek

Voor de wedstrijd zonder echte inzet konden de 5.321 toeschouwers een eerste dubbel applaus geven voor bankzitter Stef Peeters. Hij werd door de supportersclubs verkozen als meest verdienstelijke Kanarie van het seizoen en daarbovenop kreeg hij de titel Mister STVV. De laatste prijs kwam er na een onlineverkiezing van vrouwensupportersclub Victoria. Bij STVV zat naast Peeters, die terugkeerde uit een blessure ook Boli op de bank. Hij droeg een masker door een gebroken neus veroorzaakt door een vuistslag van Tchenkoua, waarvan zaterdag het contract ontbonden werd.

De thuisploeg kwam al na 8 minuten op voorsprong. Vetokele kreeg de bal na een rommelige fase in de voeten en scoorde de 1-0. Dit inspireerde helaas niet voor de volgende minuten. Want het was wachten tot de 34ste minuut. Brüls kopte toen een grote kans over. Even later kopte Gerkens naast.

Aan de rust greep de Eupense coach Condom in met twee wissels. Cases en Sylla kwamen in voor Al-Abdulrahman en Lazare. Maar dat mocht niet baten. Na amper 30 seconden zorgde Pieter Gerkens op aangeven van Vetokele voor 2-0. Toch werd het nog spannend. Met nog een halfuur te spelen zorgde Sylla voor 2-1 nadat eerder Onyekuru tegen de paal schoot. Even later verloor STVV Vetokele na een aanslag door Blondelle. Vetokele werd op een brancard van het veld gedragen allicht met een kuitbeenbreuk. Boli nam zonder masker zijn plaats in.

 

Ondanks de Eupense druk bleef de thuisploeg de gevaarlijkste ploeg. Zo besloot Gerkens nog op de paal en in de 86ste minuut vond hij doelman Van Crombrugge op zijn weg. Even voordien had Kotysch aan de overkant ook Pirard moeten bijspringen. In blessuretijd was Boli nog gevaarlijk: zijn voorzet belandde bij een andere invaller, Cuevas, maar die besloot via de doelman op de lat. STVV is dus klaar voor Play Off2. Volgende zondag speelt het zijn laatste kompetitiewedstrijd om 14u30 in Brugge. Dat Club Brugge verloor in Genk met 2-1, twee doelpunten van Samatta. Genk heeft op de laatste speeldag in Westerlo nog een waterkans op Play Off 1, maar Westerlo moet volop strijden voor het behoud. Donderdag om 21u05 speelt KRC Genk bovendien nog de heenwedstrijd van de achtste finale van de Europa League bij AA Gent.

Ander Limburgs voetbalnieuws
In de eerste amateur klasse verloren Patro Eisden van Beerschot-Wilrijk met 0-2 en Sporting Hasselt bij WS Brussel met 1-0. Zaterdag om 19u30 speelt Eisden in Oudenaarde en ontvangt Sporting Hasselt Hamme om 20u00.

In de tweede amateurklasse B won Hades de derby van Bocholt met 2-1. Jeunen zorgde voor een vroege voorsprong voor de bezoekers, maar na rust maakte Meeus op strafschop de gelijkmaker en scoorde Sögütcü de winning goal. Leider THES behaalde een 1-2 uitzege in Hoogstraten en Spouwen Mopertingen-Grimbergen werd 0-0. Zaterdag om 19u30 is er de derby THES-Hades en zondag om 15u00 zijn er Bocholt-Wijgmaal en Berchem-Spouwen Mopertingen.

In de derde amateurklasse B won Wellen met 3-2 van Diegem. Leopoldsburg behaalde een 0-3 uitzege bij RC Mechelen. Helson-Nijlen werd 0-0 en Pelt-Houtvenne 1-2. Zaterdag is er om 19u30 Leopoldsburg-Diest en Houtvenne-Helson. Zondag om 15u00 zijn er Sterrebeek-Wellen en Vosselaar-Pelt.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139