LimburgActueel.beHoedenmaker Daffy de Vyldre lanceert eerste slow fashion collectie in Wellen

Door Redactie - 06 maart 2017 - 3830 - Showbizz & Lifestyle

Sinds 2010 heeft de Limburgse hoedenmaker Daffy de Vyldre zich gevestigd in Nederland. Hier kon hij het ambacht van hoeden maken verder ontwikkelen en zijn eigen boetiek openen. Een droom komt uit, nu hij bij iedere hoed zelfs een passende outfit heeft ontworpen. Voor de lancering van zijn eerste collectie exclusieve hoeden in combinatie met kleding, keert Daffy de Vyldre terug naar zijn roots in België...

Hoedenmaker Daffy de Vyldre lanceert eerste slow fashion collectie in Wellen
Foto's: D.d.VyldreDe uit Hasselt afkomstige hoedenmaker Daffy de Vyldre is een gevestigde naam bij de hoedenminnende dames over de hele wereld. Ruim 15 jaar is hij met liefde en passie bezig met het hoedenvak en is daarvoor in de leer geweest bij onder andere John Boyd in Londen. Naast zijn couture stukken heeft De Vyldre een hat-à-porter collectie voor zowel dames als heren. In april 2016 opende De Vyldre zijn eigen boetiek in het hartje van Tilburg in Nederland. Zijn hoeden worden niet alleen op de catwalks gedragen, maar ook door Jan met de pet.

Altijd een piece uniek
Grote collecties of massaproductie, daar gelooft De Vyldre niet in. Elke hoed of shawl is een piece uniek. De materialen die De Vyldre gebruikt zijn zoveel mogelijk groen en lokaal geproduceerd en zijn creaties zijn weldoordacht gemaakt, zodat ze langer dan één seizoen draagbaar zijn. Dat is waar slow fashion voor staat.

Totaalpakket bieden
Het is niet altijd gemakkelijk om de juiste hoed bij de juiste outfit te vinden en andersom. Dit ondervond De Vyldre regelmatig, ook bij de ondersteuning die hij bood aan Nederlandse couturiers als Ronald Kolk en Leon Klaassen tijdens verschillende coutureshows wereldwijd. “Exclusieve hoeden vragen om een exclusieve outfit en die outfits kon ik steeds moeilijker vinden”, vertelt De Vyldre. “Bij elk hoofddeksel dat ik ontwerp heb ik een outfit in mijn hoofd. Mijn jongensdroom komt nu uit met het lanceren van mijn eigen slow fashion kledinglijn. Op deze manier kan ik mijn klanten een totaalpakket bieden.”

Maatwerk voor de liefhebber
Van elk design worden slechts vier stuks gemaakt. Drie daarvan hangen in opeenvolgende maten in de boetiek en een wordt als maatwerk verkocht aan de liefhebber. Welke maten vervaardigd worden hangt af van het model. Het ene design hoort bij de grotere maten en het andere juist bij de kleine maten. Zo is er voor ieder lichaam een passende outfit. Op deze manier kan De Vyldre zijn hoeden combineren met de kleding die perfect past bij zijn creatie.

De lancering van de eerste slow fashion collectie hoeden en kleding wordt gelanceerd op zaterdag 1 april 2017 om 17u00 uur tijdens de eerste modemaand (01/04 tot en met 30/04/2017) van De Bottelarij in Wellen. 


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139