LimburgActueel.beHechtel-Eksel lanceert selfie wedstrijd tegen darmkanker

Door Redactie - 03 maart 2017 - 3940 - Samenleving

Darmkanker tijdig opsporen is een haalbare kaart en leidt vaak tot een volledig herstel. Niet voor niets dat de overheid daar behoorlijk in investeert. De gemeente Hechtel-Eksel wil daar op een originele manier haar steentje toe bijdragen. In Hechtel-Eksel kan je nu “de pot op!”

Hechtel-Eksel lanceert selfie wedstrijd tegen darmkanker
Foto: HechtelVanaf vrijdag vandaag kan je in Hechtel en in Eksel letterlijk op de pot gaan zitten, er een foto van trekken en deze posten op de gemeentelijke Facebookpagina. Het gemeentebestuur bedacht deze ludieke actie om de strijd met dikkedarmkanker aan te gaan. Ze willen zo darmkanker onder de aandacht brengen en er vooral voor zorgen dat de doelgroep zich tijdig laat screenen op deze hardnekkige ziekte.

Deze maand fleurt de gemeente De Schans en de sporthal op met een leuke toiletpot en een gezellige achtergrond. Deze toiletpotten werden onder handen genomen door de kindjes van IBO ‘De Speelvogel’ en atelier Ella. Het college van burgemeester en schepen steunt deze actie en doet een warme oproep aan alle Hechtel-Ekselaren om zeker te deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek darmkanker. Zij gaan alvast de pot op.

“Via deze weg wil ik een oproep doen om niet alleen massaal deel te nemen aan deze actie, maar u ook laten onderzoeken,” zegt Burgemeester Jan Dalemans. “Want het spreekwoord: beter voorkomen, dan genezen, is echt geen holle slogan in deze veel voorkomende ziekte”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139