LimburgActueel.beKinrooi zet in op WhatsApp-buurtpreventienetwerken

Door Redactie - 03 maart 2017 - 3640 - Samenleving

Vanaf begin maart is het volledige grondgebied van de gemeente Kinrooi gedekt met WhatsApp buurtpreventienetwerken (BPN). Door de komst van enkele nieuwe BPN’s kunnen inwoners uit Kessenich en Molenbeersel nu ook helpen om hun buurt veiliger te maken.

Kinrooi zet in op WhatsApp-buurtpreventienetwerkenJo Brouns, burgemeester:  “In het kader van inbraakpreventie werd in het voorjaar van 2016 vanuit de politiezone Noordoost-Limburg een werkgroep opgericht met afgevaardigden van de vier zonegemeenten Bree. Bocholt, Meeuwen-Gruitrode en Kinrooi. Hun opdracht was om werk proberen te maken van een burgerinitiatief dat al gekend en succesvol is in Nederland, namelijk buurtpreventienetwerken (BPN) via de tool WhatsApp.” In mei 2016 lanceerde Kinrooi een eerste oproep naar vrijwillige coördinatoren en in september werden de eerste BPN’s opgestart. Via een huis-aan-huis flyer werden de buurtbewoners aangespoord om toe te treden tot het buurt preventie netwerk in hun buurt.

Het aantal leden groeide maar ook andere netwerken ontstonden. Nieuwe netwerken werden geleidelijk aan opgestart. En deze maand werden de leemten tussen de verschillende bestaande BNP’s  opgevuld.

Het aanmelden voor een buurtpreventienetwerk gaat zeer gemakkelijk via het digitaal loket op de gemeentelijke website. Daarnaast zitten de vrijwillige coördinatoren van de BPN’s uit Kinrooi ook in een grensoverschrijdende groep met de Nederlandse gemeenten Weert en Craenendonk. Op die manier krijgen ze de meldingen van de buitenlandse grensgemeente binnen om – als deze nuttig blijken voor onze gemeente - ook in de lokale netwerken gepost kunnen worden.  Criminaliteit stopt immers niet aan de grens...


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139