LimburgActueel.beComplimentjes voor medewerkers van stad en OCMW Genk en Politie Midlim

Door Redactie - 01 maart 2017 - 3600 - Samenleving

Vandaag woensdag 1 maart is het complimentendag en dat is het Genkse stadsbestuur niet ontgaan. Elke medewerker van het stadsbestuur, het OCMW en Politie Midlim kreeg een kaartje met een Merci-chocolaatje met een persoonlijke boodschap van zijn of haar leidinggevende. Het Genkse schepencollege nam ook een filmpje op waarin ze de medewerkers bedanken en een schouderklopje geven.

Complimentjes voor medewerkers van stad en OCMW Genk en Politie Midlim
Foto: Stad GenkEen schouderklopje nu en dan doet deugd, ook op de werkvloer. "In Genk zijn we ambitieus, we leggen de lat hoog voor onze medewerkers. We verwachten en vragen heel wat", steekt burgemeester Wim Dries van wal. "We rekenen op een grote ploeg van medewerkers en zij doen dat goed. In de drukte van alledag durf je als leidinggevende weleens te vergeten een schouderklopje of een pluim te geven aan je medewerkers. Dan zijn dagen zoals deze ideaal om onze appreciatie eens extra te laten blijken."

Dat gebeurt met een persoonlijk kaartje vanwege de leidinggevende en een Merci-chocolaatje. De actie kadert in het beleid voor de preventie van burn-out en stress, gaat schepen Geert Swartenbroekx verder: "Burn-out en stress op het werk komen de laatste jaren helaas nogal vaak in het nieuws. Ook wij worden ermee geconfronteerd. We hebben een werkgroep die hier via verschillende acties rond sensibiliseert bij het personeel. We willen vooral preventief werken. Mensen de boodschap geven van niet te wachten tot het te laat is. Leidinggevenden willen we aanmoedigen om bewust bezig te zijn met het welbevinden van de medewerkers. Het lijkt misschien iets kleins en onbelangrijks, maar af en toe een complimentje geven kan voor een collega heel veel betekenen."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139