LimburgActueel.beNele De Vos kroont zich opnieuw tot beste Belgische karateka

Door Rony Maes - 01 maart 2017 - 0000 - Sport

Vorige zondag vonden de Belgische Kampioenschappen karate Multistijl plaats in Namen. Elk jaar is deze wedstrijd felbevochten, want wie wil er nu niet de nationale titel veroveren.

Nele De Vos kroont zich opnieuw tot beste Belgische karateka
FOTO: Vlaamse Karate FederatieOok voor Nele De Vos werd het een zware wedstrijd. De organisatie besloot immers alle gewichtsklassen samen te voegen, waardoor er met maar liefst 11 Vlaamse en Waalse Elites werd gestreden om de Belgische titel.

Knap parcours

Nele wilde koste wat het kost haar Belgische titel terug veroveren, nadat ze in 2016 genoegen moest nemen met brons. Maar het beloofde een zware weg te worden. In de eerste ronde nam ze de maat van Waalse Elite Yousra El Masaoudi met een score van 7-0. Maar in de halve finale wachtte de moeilijkste wedstrijd tegen haar vriendin en mede-elite Luana Debatty! Luana, die vaste Belgische karateka in de categorie tot  -68kg is, was ook in vorm en het werd een wedstrijd op het scherp van de snee. Nele kwam 1-0 voor, Luana kon kort voor tijd nog gelijk komen tot 1-1. Maar dankzij de nieuwe WKF regels, won Nele  de wedstrijd, waardoor ze in de finale stond. Hier wachtte Nadia Otten, de Belgische karate uit de klasse tot 50kg. Nele was erg gebeten om ook deze match te winnen en vocht een tactisch sterke match, waardoor ze met een score van 2-0 ook de finale naar zich toe trok.

Mentale boost

Nele mag zich terecht de nieuwe Belgische kampioen noemen in de Open klasse van de senioren dames. Dit is een opsteker van formaat voor Nele, die na een infectie van 7 maanden, stilletjes aan terug op haar oude niveau komt. Nele zal de komende maanden nog in actie komen op de Premier League Dutch Open in Rotterdam en op de Premier League in Dubai. Verder zal ze ook hoogstwaarschijnlijk geselecteerd worden voor het Europees Kampioenschap in Turkije.

De Hasseltse club Fighting karate wist naast de gouden plak van Nele De Vos, nog een Vice Belgisch kampioen af te leveren. Sofie De Vos  moest in de finale van de junioren dames nipt haar meerdere erkennen in haar Waalse concurrente. Verder veroverden broer en zus Kenneth en Celine Gabriëls elk een bronzen medaille in de klasse U21 heren Open en Cadetten Dames +54kg.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139