LimburgActueel.beAantal verkeersongevallen van 2016 laagste in tien jaar tijd

Door Redactie - 02 maart 2017 - 3500 - Actueel

In 2007 kenden Diepenbeek, Halen, Hasselt, Herk-de-Stad, Lummen en Zonhoven met in totaal 847 verkeersongevallen een piek na een reeds jarenlange stijging. Nadien werd wel stilaan een dalende trend ingezet. In 2016 werd met 564 ongevallen het laagste cijfer in tien jaar bereikt. Wat het totaal aantal gewonden (doden, zwaargewonden en lichtgewonden) als gevolg van deze verkeersongevallen betreft in de politiezone LRH, kunnen we net als voor de ongevallen het laagste cijfer in tien jaar noteren.

Aantal verkeersongevallen van 2016 laagste in tien jaar tijd
Foto: archiefbeeld“Op basis van de letselongevallen van de afgelopen drie jaar stellen wij per gemeente een lijst op met locaties, waar zich de meeste ongevallen hebben voorgedaan”, vertelt korpschef Philip Pirard. “Op deze locaties houden wij dan regelmatig flitscontroles.”

Ook bij klachten van overdreven snelheid wordt getracht kort op de bal te spelen. “Op de locaties waarover we een klacht ontvingen, plaatsen we een verkeersteller. Als uit de informatie op die teller blijkt dat er effectief een snelheidsprobleem is, plaatsen we gedurende een twee- tot drietal weken een smileybord om de automobilisten te sensibiliseren. Daarnaast bekijken we samen met het gemeentebestuur of er infrastructurele maatregelen moeten worden genomen”, aldus Pirard.

Op regelmatige basis worden er controles op zwaar vervoer gepland en wordt er postgevat aan scholen waar zich verkeersproblemen voordoen. Ook zijn er voortdurende controles op het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer, op het dragen van de gordel en op het gebruik van de gsm achter het stuur. Verder wordt er regelmatig geflitst op plaatsen waar frequent te snel wordt gereden.

Daarnaast organiseert de politie Limburg Regio Hoofdstad jaarlijks samen met andere partners initiatieven zoals de ‘Dag van de Motorrijder’ of een actie rond fietsverlichting. Op die manier wordt er extra aandacht besteed aan de veiligheid van specifieke doelgroepen in het verkeer.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139