Het is vandaag Woensdag, 29 Maart 2017

500.000ste ticket verkocht voor Schlagerfestival Hasselt

Met een prachtige ruiker bloemen werd Viviane Van Roosendael in de Hasseltse raadzaal verwelkomd door schepen van evenementen Gerald Corthouts. Op Valentijn bestelde de dame uit Lier 9 tickets voor Het Schlagerfestival 2017. Eén daarvan was het 500.000ste kaartje dat in de twaalfjarige geschiedenis van dit evenement werd gekocht.

500.000ste ticket verkocht voor Schlagerfestival Hasselt
Foto: R.Hermans

Hasselts schepen Corthouts onderstreepte het belang van het festival voor de stad, de provincie en de regio. “Het Schlagerfestival is het grootste in zijn soort. We zijn blij dat er zoveel mensen de weg vinden naar Hasselt. Uit alle hoeken van Vlaanderen, maar ook uit de rest van Europa komen ze. Velen van hen maken er een uitstap van. Dat zien we aan de dagjestoeristen en de logementen, en dat voelen we aan de gezellige drukte die er op de festivaldagen heerst in onze binnenstad.”

"Het Schlagerfestival blijft uniek omwille van de brede programmering voor een ruim publiek. Zo zijn dit jaar Umberto Tozzi en Johan Verminnen de blikvangers. Het Schlagerfestival zet de komende weken nog meer in op het digitale verhaal en de sociale media. We gaan als organisatie zorgen voor extra beleving”, aldus Friedl Teirlinck van VMMA. "Hiervoor gaat zanger en presentator Maarten Cox, gekend van Radio2, TVL en MentTV de komende weken op pad als officiële backstagereporter”. Meer info en tickets via www.hetschlagerfestival.be.